(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Photo News

700 jongeren die terugkwamen uit skiklassen in panne met de trein

3 reacties

  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Al 1 dag geweten sedertnieuwjaar dat het eens niet mis ging bij nmbs?
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Gebrek op onderhoud door besparingen op personeel?
  • Jean Vandepitte

    6 jaar geleden
    Was er misschien weer een bestuurder aan boord die 'naar de privé' wil verhuizen ???
  1. Netwerk tegen Armoede wil maximumfactuur in onderwijs: “Studiekeuze mag niet afhangen van de portemonnee van je ouders”

    Netwerk tegen Armoede wil maximumfac­tuur in onderwijs: “Studiekeu­ze mag niet afhangen van de portemon­nee van je ouders”

    Schoolkosten moeten beperkt blijven om het onderwijs betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom pleit Netwerk tegen Armoede voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs. Het onderwijs kan een uitweg bieden uit armoede, maar momenteel wordt die rol niet vervuld. “Voor één op de acht kinderen in Vlaanderen die opgroeien in armoede, biedt ons onderwijs niet de kans tot maximale zelfontplooiing”, luidt het. De politieke partij Vooruit denkt daar hetzelfde over.
  2. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.