© PJC

Bart Verhaeghe wilde matchen van Club Brugge laten uitstellen voor halve finales, maar helaas: “Zielig en triestig dat dat in België niet kan”

Club Brugge heeft zich na een historische avond geplaatst voor de halve finales van de Conference League. Dat blauw-zwart met ambitie aan de dubbele confrontatie met Fiorentina begint, mag blijken uit de reactie van voorzitter Bart Verhaeghe. Hij zag competitiewedstrijden liever uitgesteld worden om de halve finales optimaal voor te bereiden, maar het is ijdele hoop.

LEES OOK. “Slechts één woord: klasse!”: Club toverde de Griekse hel in 90 minuten om in een Brugse hemel

“PAOK heeft afgelopen weekend niet moeten spelen”, was Verhaeghe meteen na de winst tegen de Grieken al met de toekomst bezig. “Wij staan voor een drukke kalender, terwijl we in de halve finales van een Europees tornooi staan. België moet echt veranderen. Wij gaan vragen om onze competitiematchen vóór de matchen met Fiorentina ook uit te stellen, ja.” Daarmee doelde Verhaeghe op de uitwedstrijden van 28 april en 5 mei op Racing Genk en Antwerp, telkens vier dagen voor de wedstrijden tegen de verliezende finalist van vorig jaar. Op 2 mei mag Club namelijk op bezoek in Italië, op 9 mei is Fiorentina te gast in het Jan Breydelstadion.

“Maar of we gehoord zullen worden... Waarschijnlijk niet, omdat de kalender vol zit. Eigenlijk dient dat ons voetbal niet. Iedereen heeft er belang bij dat Club door gaat. Of dat nu Club, Anderlecht, Genk of Union is. Ik gun het iedereen. Het draagt bij aan de waarde en het niveau van het Belgisch voetbal.” Het blijkt ijdele hoop: de kalendermanager heeft Club laten weten dat er geen ruimte is voor verschuivingen. Club zal het dus moeten doen met de kalender die er nu is.

LEES OOK. Hans Vanaken: “We moeten durven dromen om voorbij Fiorentina in de finale te raken”

“Andere teams worden in deze fase van de Europese competitie gefaciliteerd in hun eigen competitie om op Europees niveau te kunnen presteren”, gaat de voorzitter van blauw-zwart verder. “In België is het heel zielig en triestig om vast te stellen dat dat niet mogelijk is. We zijn een heel onprofessioneel voetballand. Ik beklaag dat heel hard, als topploeg in ons land. We moeten dringend naar een andere organisatie van onze competitie. Dit is niet compatibel met hoe in Europa gevoetbald wordt.”(PJC, YB)

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL