Mexicaanse Tigres kroont zich tot kampioen Apertura

Tigres UANL heeft zich voor de derde opeenvolgende keer tot kampioen gekroond in de Apertura, het Openingstoernooi van de Mexicaanse competitie. Zondag won het de terugmatch van de finale met 1-2 van Monterrey, nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd.

Voor het team van de Franse aanvaller André-Pierre Gignac is het de zesde kampioenstitel. Het telt zo twee titels meer dan de grote rivaal Monterrey.

Na de 1-1 van donderdag kwam Tigres al na twee minuten op achterstand door een treffer van Dorlan Pabon. Eduardo Vargas (31.) en Francisco Meza (35.) keerden het tij. Voor Monterrey miste Aviles Hurtado nog een strafschop in de 83e minuut.

De Mexicaanse competitie is sinds 1996 in twee delen gesplitst: de Apertura en de Clausura (Sluiting). De twee competitiehelften leveren een kampioen op.