Net té enthousiast: Songfestival-winnaar breekt glazen trofee én duim

Kleine domper voor de Zwitserse winnaar van het Eurovisiesongfestival: Nemo slaagde er na hun overwinning in om tijdens de uitvoering van hun song ‘The code’ de trofee al meteen te breken.

mts

Het is misschien een sterk staaltje symboliek, maar de Eurovisie-trofee heeft de finale van een bijzonder tumultueus Songfestival niet overleefd. Nemo had de prijs net ontvangen uit handen van de vorige winnares, de Zweedse Loreen, en bracht hun song The code er nog eens mee te berde. Wanneer de Zwitser op het einde van hun performance op hun knieën gaat zitten, legt die de glazen microfoon iets te hevig neer. Op beelden van het voorval is zelfs het glasgerinkel te horen.

“Ik heb de code gebroken en ik heb ook mijn trofee gebroken. Misschien kan de trofee hersteld worden. Het Songfestival zelf heeft misschien ook een beetje herstelling nodig”, aldus Nemo, die volgens hemzelf ook hun duim heeft gebroken.

Intussen heeft Nemo ook al een nieuwe trofee gekregen. “Technisch gezien heb ik er nu twee”, zegt Nemo met een kwinkslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen