© atv

United World blijft bij Beerschot en wil verder met trainer Dirk Kuyt, technisch directeur Gyorgy Csepregi vertrekt

Vrijdag heeft United World aan de Vlaamse aandeelhouders van Beerschot laten verstaan dat het de club niet wil verkopen. De Saudi’s zijn volop bezig met de sportieve uitbouw voor volgend seizoen. Zaterdag zit de club samen met trainer Dirk Kuyt. Technisch directeur Gyorgy Csepregi heeft de knoop intussen zelf doorgehakt: hij vertrekt.

Koen Frans

“United World engageert zich om bij Beerschot te blijven en haar rol als hoofdaandeelhouder verder op te nemen.” Dat nieuws maakte Beerschot gisteren op sociale media en via een mail naar de fans bekend. Een eventuele overname van de club is daardoor definitief van de baan. Hoe het verder moet tussen hoofdaandeelhouder United World (75%) en minderheidsaandeelhouders Francis Vrancken (12,5%) en Philippe Verellen (12,5%) blijft evenwel onduidelijk. Er is vrijdag in de langverwachte aandeelhoudersvergadering met geen woord gerept over het eventueel uitkopen van de twee Vlaamse investeerders.

United World gaf daarnaast wel aan dat er een sportief budget werd afgeklopt voor 1A en dat er opnieuw gekeken wordt naar de bouw van een jeugd- en oefencomplex aan het Universiteitsplein in Wilrijk. Dat complex zal kleiner zijn dan het originele voorstel van twee jaar geleden. Het zal ook niet gebouwd worden door DCA, het bouwbedrijf van Francis Vrancken. United World speurt zelf naar een bouwheer. Dat toont nog maar eens hoe diep het water intussen is geworden tussen de verschillende aandeelhouders van Beerschot.

Exit Cspregi, blijft Kuyt wel aan boord?

Het lijkt United World wel menens. De holding van de Saudische prins Abdullah bin Mosaad wil naast het trainingscomplex ook investeren in de uitbouw van de algemene operationele werking van de club. “Dat zal de club extra slagkracht geven op het vlak van mankracht, software en verbeterde infrastructuur”, klinkt het. Er zal dus extra kantoorpersoneel worden aangetrokken. Ook sportief zal er deze zomer heel wat veranderen. Gyorgy Csepregi heeft aan onze redactie namelijk bevestigd dat hij Beerschot zal verlaten. Maandag stuurt hij zijn ontslagbrief naar de club. Lang verhaal kort: de Hongaarse technisch directeur zit niet langer op dezelfde lijn met de hoofdaandeelhouder.

Dirk Kuyt heeft nog niet beslist. Hij wordt zaterdag op het hoofdkantoor van United World in Genève verwacht. De Saudi’s hopen dat de Nederlander blijft en zullen hem proberen paaien met een mooi sportief plan voor eerste klasse. Van de spelers met een aflopend contract mogen Davor Matijas, Derrick Tshimanga en Marco Weymans de komende dagen een telefoontje verwachten. Met hen zal worden onderhandeld over een verlengd verblijf op het Kiel. Ook een definitieve overgang van D’Margio Wright-Phillips ligt op tafel. Daarnaast zal er in principe in elke linie versterking bijkomen. Behalve in doel. Daar schuift jeugdinternational Emile Doucouré op in de pikorde om volwaardig tweede doelman te worden.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners