VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - FINALE PLAY-OFFS: KNACK ROESELARE - GREENYARD MAASEIK 3-1

Roeselare antwoordt zoals het hoort tegen Maaseik: “Niet enkel qua cijfers, maar ook mentaal hangen bordjes weer in evenwicht”

Seppe Rotty was topscorer met 22 punten.© Belga

Roeselare -

Roeselare bleek zaterdagavond voor eigen publiek geenszins aangeslagen na de nederlaag van donderdag in Maaseik. Met dezelfde 3-1-cijfers maar vooral een duidelijk overwicht zette Knack de Limburgers opzij. Vervolg dinsdag met de derde finalematch in Maaseik.

Ivan D'Hoop

Zoals verwacht duurt de strijd om de titel dit seizoen langer dan drie wedstrijden. Maaseik deelde in de eerste wedstrijd een tik uit, maar Roeselare reageerde in de Tomabelhal met een stevige mep terug. Bij de thuisploeg startte middenman Lennert Van Elsen in de basis in de plaats van ex-Maaseik-speler Henri Treial, waardoor Knack met een volledig Belgische line-up aan de opslag kwam.

Net als donderdag werd enkel de tweede set spannend. Maaseik werkte een 24-22-achterstand en drie setballen voor Roeselare weg, versierde zelf setballen en Bartos rondde de derde af: 27-29. Knack reageerde furieus en veegde vooral via een verschroeiende opslagdruk Greenyard in de derde beurt met 25-15 van het terrein. Na 18-17 in set vier moesten de Limburgers definitief plooien.

“Wij waren beter dan in de eerste match en vooral in receptie was Maaseik minder. Het kan dat de verre verplaatsing een invloed had”, aldus Seppe Rotty, nog maar eens ‘Star of the Game’ en topscorer met 22 punten. “Na de 3-1 in Limburg waren we wel ontgoocheld maar mentaal zeker niet geknakt. We wisten dat het kwestie was om de flow bij Maaseik te breken en daar zijn we in geslaagd. Vooral door ons eigen niveau iets op te krikken, met een veel zwaardere opslagdruk bijvoorbeeld en ook wel door enkele subtiele tactische ingrepen. Met Lennert Van Elsen in plaats van Henri Treial in het midden, maar ook met kleine positiewijzigingen aan het net in bepaalde situaties.”

“Het was een kwestie van de flow bij Maaseik te breken en daar zijn we in geslaagd”

Seppe Rotty

“Dinsdag in Maaseik starten we weer van nul”, besloot Rotty. “Niet enkel qua cijfers, maar ook mentaal hangen de bordjes weer in evenwicht. Het thuisvoordeel maar ook de daarbij horende druk liggen opnieuw in het Limburgse kamp. Wij zijn er natuurlijk op gebrand om als eerste dat thuisvoordeel te breken. Dinsdag winnen in Maaseik en dan donderdag kampioen worden in de Tomabelhal is het droomscenario, natuurlijk. Moeilijk, dat zeker, maar alleszins niet onmogelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus