© rr.

VIDEO. Jonge onbekende Italiaan grijpt net naast eerste profzege in Giro, maar Tadej Pogacar zorgt voor onvergetelijke troostprijs

Tadej Pogacar (25) heeft nog maar eens zijn alleenheerschappij in de verf gezet. De Sloveen veroverde op de slotklim zijn vijfde ritzege in de Giro. De Italiaanse vluchter Giulio Pellizzari (VF Group- Bardiani CSF -Faizanè) greep in de slotkilometer zo maar nét naast zijn eerste profzege, maar bleef aan de finish niet achter met lege handen. De roze trui beloonde de 20-jarige thuisrijder met zijn koersbril én roze trui. En daar bleek een voorgeschiedenis aan te hangen.

sfk
Bron: Belga

De eerste dag van de derde Giroweek was erg hectisch begonnen door de late trajectaanpassing omwille van het winterweer. “Het begon heel on and off”, zei Pogacar daarover in zijn flashreactie. “We wisten niet wat we moesten doen. Maar toen we weer begonnen te koersen, ging het wel.”

Pogacar had schijnbaar zijn zinnen niet gezet op de rit, maar won toch. “Er reed een voor ons goeie vlucht weg. We probeerden naar achter te leunen, maar Movistar hield de kloof klein, en ging toen heel snel op de voorlaatste klim. De laatste twee kilometer hebben wij dan geprobeerd te controleren. En toen had Rafa(ploegmaat Majka, red.) er genoeg van. ‘We gaan door, laat ons nog wat gaten slaan’, zei hij.”

Zo ging Pogacar op de slotklim uiteindelijk toch nog over vluchter Pellizzari, die na afloop de roze trui en bril van Pogacar vroeg én kreeg, net als een knuffel. “Ik dacht dat hij zou winnen, maar hij zat niet ver”, aldus Pogacar. “Ik ben superblij dat hij nog tweede werd. Ik bewonder hem.”

(Lees verder onder de video)

Die bewondering lijkt wel vooral van Pellizzari te komen, want de jongste deelnemer van deze Giro blijkt een fan van de vijf jaar oudere Pogacar. “Hij heeft me een foto gestuurd die we in 2019 samen hebben genomen in Strade Bianche”, vertelde Pogacar. “Hij was nog een klein kind. (lacht) Ik ook eigenlijk. En nu rijdt hij hier. En erg sterk. Misschien kan hij ook nog een rit winnen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pellizzari werd uiteindelijk tweede, voor Daniel Martinez.© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer