© pn

Ann-Sophie Duyck valt buiten top tien op WK tijdrijden, goud én zilver voor Nederland

Ann-Sophie Duyck hoopte voor dit WK tijdrijden op een plaats in de top acht, maar het werd een zestiende plaats voor onze landgenote in het Noorse Bergen. Duyck had last van de heup. “Ik had in het tweede deel van de tijdrit geen kracht meer in mijn linkerbeen”, vertelde Duyck na haar race. Ze werkte de 21 kilometer uiteindelijk af in 30’53.22. Het goud én zilver gingen naar Nederland: Annemiek van Vleuten won de tijdrit met een tijd van 28’50.35, Anna van der Breggen was tweede.

hc, jtp

“Enkele weken geleden heb ik een heupblessure opgelopen en het heeft lang geduurd voor het genezen raakte. Deze week op training had ik er geen last van, maar bij de eerste klim schiet het er opnieuw in… Ik kon geen kracht meer zetten met mijn linkerbeen en kon het verzet niet rijden dat ik moest rijden.”

“Op training in het droge had ik geen probleem, maar nu het regent had ik er dus wel last van. Ik had wat motregen, maar op het meest technische stuk lag het kletsnat. Maar dat kan geen excuus zijn. Ik had gehoopt op een plaats bij de top acht, spijtig dat het niet lukt”, verzuchtte Ann-Sophie Duyck na de wedstrijd.

Succesvol jaar voor Van Vleuten

Van Vleuten, die vorig vijfde werd, volgt op de erelijst de Amerikaanse Amber Neben op. Neben was ook dit jaar één van de favorieten, maar moest door de regen rijden en kwam zo niet in het stuk. Ze eindigde als elfde. Hetzelfde gold voor die andere Nederlandse favoriete Ellen van Dijk, die nog vijfde werd.

Het is al een zeer succesvol jaar voor de 34-jarige Van Vleuten geweest. Ze won La Course, de vrouweneditie van de Tour de France, de Boels Ladies Tour en het NK tijdrijden en werd derde in de Giro Rosa. Maandag maakte haar team Orica-Scott bekend dat de Nederlandse voor twee jaar heeft bijgetekend bij het Australische team.

Vorig jaar leek de voormalig winnares van de Ronde van Vlaanderen (2011) nog op weg naar olympisch goud in de wegrit, maar ze kwam in het slot zwaar ten val.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

1. Annemiek van Vleuten (Ned)

2. Anna van der Breggen (Ned) +12.16”

3. Katrin Garfoot (Aus) +18.93”

4. Chloe Dygert (USA) +37.95”

5. Ellen van Dijk (Ned) +52.06”

...

16. Ann-Sophie Duyck (Bel) +2:02.87”

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer