Vrachtwagen verliest zoutzuur op knooppunt van E314 in Heverlee, file kan nog uren duren

Bij een ladingverlies aan het knooppunt Heverlee op de E314 vanuit Lummen richting Brussel, heeft een vrachtwagen zoutzuur verloren. Er is maar een rijstrook beschikbaar en er staat al een lange file.

hsb,tg

De brandweer vraagt de automobilisten in de omgeving om ramen gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De vrachtwagenbestuurder heeft zelf gemerkt dat er een lek in de tankwagen was en zette zijn voertuig aan de kant van de weg. Dat gebeurde aan het knooppunt van de E314 vlakbij Heverlee in de richting van Brussel”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Er staat nu al een file tot in Winksele maar die zal wellicht nog groeien aangezien maar een rijstrook vrij is.

“De firma die het transport doet, zal nu een nieuwe vrachtwagen met een pomp ter plaatse sturen want het zoutzuur moet overgepompt worden. Dat zal nog geruime tijd duren”, zegt Bruyninckx.

Wie kan blijft beter weg uit die omgeving, zegt de politie.

“Inmiddels is ook het Medisch Interventieplan in ‘pre-advies’ gezet. Dat betekent dat de betrokken diensten zich standby moeten houden voor het geval de toestand ter plaatse zou verslechteren en mensen bijvoorbeeld misselijk zouden worden door het ingeademde zuur”, aldus de Leuvense politiewoordvoerder Marc Vranckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen