© Action Images via Reuters

Geen Arsenal-man, geen Haaland en geen Cole Palmer: Phil Foden verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League

Phil Foden is verkozen tot Speler van het Jaar in de Engelse Premier League. De 23-jarige spelmaker hield zo o.a. ploegmaat Erling Haaland af, maar ook sensatie Cole Palmer en Arsenal-sterren Martin Ødegaard en Declan Rice.

Jorunn Vannoorden

Toevallig is het niet dat iemand van Manchester City met de titel gaat gaan lopen. Het is al de vijfde keer op rij dat een Citizen de trofee wint. Kevin De Bruyne (2x), Rubén Dias en Haaland gingen Foden de afgelopen jaren voor. Met zeventien goals en acht assists kent de nog steeds maar 23-jarige Foden zijn beste seizoen ooit in de Premier League.

De Engelsman is dan ook trots op de erkenning. “De Premier League is erkend als de beste competitie ter wereld, het is een genot om samen met zo veel andere geweldige spelers te zijn genomineerd. Ik ben heel blij met mijn spel dit seizoen”, aldus Foden, die zondag het feestweekend kan vervolledigen door met Manchester City opnieuw de landstitel te pakken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De andere genomineerden waren: Erling Haaland (ook Manchester City), Martin Ødegaard & Declan Rice (beiden Arsenal), Cole Palmer (Chelsea), Virgil Van Dijk (Liverpool), Ollie Watkins (Aston Villa) en Alexander Isak (Newcastle United).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer