Kerncentrale Doel.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Directeur kerncentrale Doel geeft tijdens open milieuraad informatie over kerncentrales

Stabroek -

Tijdens een Open Milieuraad op maandag 6 maart komt sitedirecteur Peter Moens van de kerncentrale in Doel uitleg geven over at er gaat gebeuren met de kerncentrales in Doel en Tihange.

In maart 2022 besliste de Belgische regering om de uitbating van 2 kerncentrales, Doel 4 en Tihange 3, met 10 jaar te verlengen. Daartoe werden in 2023 veel en lange onderhandelingen gevoerd tussen de regering en ENGIE. Die leidden in december tot een finaal akkoord. De teams in de kerncentrale van Doel bereiden zich nu al maximaal voor op een veilige en professionele aanpak van alle vereiste activiteiten in het kader van deze uitbatingsverlenging. 

Daarnaast wordt er in Doel 3 en Tihange 2, de kerncentrales die intussen uit dienst zijn genomen, hard gewerkt aan de voorbereiding van de ontmanteling. In 2025 zullen ook de centrales Doel 1 & 2 en Tihange 1 dichtgaan.

Je merkt het, de Belgische kerncentrales staan voor bijzonder grote uitdagingen. Ben je benieuwd hoe zij dit zullen aanpakken, dan ben je welkom op de Open Milieuraad op maandag 6 mei, om 20.00 uur in het gemeentehuis van Stabroek, Dorpsstraat 99. Peter Moens, sitedirecteur van de kerncentrale in Doel, komt daar om 20.00 uur de nodige toelichting geven. Via milieudienst@stabroek.be kan je je voor 1 mei inschrijven. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners