Verdachte mislukte terreuraanslag New York had boodschap voor Trump: “Je hebt gefaald je land te beschermen”

© AFP

De verdachte van de mislukte terreuraanslag in New York plaatste vlak voor zijn daad een bericht op Facebook waarin hij zich richtte tot de Amerikaanse president. “Trump, je hebt gefaald je land te beschermen”, schreef de 27-jarige immigrant.

rrln

Maandag ontplofte een zelfgemaakte pijpbom in New York bij Port Authority, de drukstbezochte busterminal van de Verenigde Staten. Vier personen raakten daarbij gewond, onder wie de dader. Vermoedelijk wilde de man - de 27-jarige taxichauffeur Akayed Ullah - zichzelf opblazen, maar ging het explosief te vroeg af.

LEES OOK: Camerabeelden tonen moment waarop bom ontploft

Ullah, die in 2011 vanuit Bangladesh naar de VS kwam, schreef op de dag van de ontploffing nog een sinistere boodschap op Facebook, gericht aan de Amerikaanse president Donald Trump: “Trump, je hebt gefaald bij het beschermen van je land.”

Volgens de politie heeft Ullah bekend dat hij de bom maakte met onder meer een batterij, kabels, schroeven en kerstverlichting. Hij handelde uit naam van ISIS, liet hij verder weten. De man wordt verdacht van acht aanklachten van terrorisme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen