Tweevoudig Belgisch kampioen veldlopen Soufiane Bouchikhi krijgt twee jaar schorsing voor weigering dopingtest

© BELGA

Tweevoudig Belgisch kampioen veldlopen Soufiane Bouchikhi is voor twee jaar geschorst voor het weigeren van een dopingtest. Dat berichtte Atletieknieuws maandag en is ook te lezen op de website van de Athletics Integrity Unit.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De geweigerde test van Bouchikhi dateert van 18 september 2023. Zijn schorsing gaat daarom met terugwerkende kracht in vanaf 19 september 2023 en loopt tot 24 januari 2026. Op 21 december 2023 kondigde Bouchikhi op zijn sociale media aan dat hij toe was aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven en daarom de atletiek vaarwel zegde.

Volgens Bouchikhi was hij op het moment van de geweigerde controle al gestopt met lopen wegens een gescheurde achillespees. De controleur kwam pas na 21u00 en Bouchikhi weigerde de controle naar eigen zeggen omdat hij daags nadien om 6u00 op moest voor het werk. “De controleur waarschuwde dat ik problemen ging krijgen door de test te weigeren, maar ik besefte niet dat ik een schorsing riskeerde”, aldus Bouchikhi bij Atletieknieuws. “Anders was ik zeker opgebleven om te plassen. De urinetest weigeren en me niet uitschrijven van de controlelijst is een administratieve fout van mijn kant.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bouchikhi is de Belgische veldloopkampioen van 2019 en 2020. In 2021 kroonde hij zich tot Belgisch kampioen op de 5.000 meter. In 2017 was hij vijfde op het EK veldlopen in Slovakije en in 2019 was hij zesde op het EK veldlopen in Lissabon.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen