‘Tienervluchteling’ die Duitse (19) verkrachtte en doodde, blijkt 33 jaar te zijn

Hussein Khavari arriveerde in 2015 als vluchteling in Duitsland. Hij was een 17-jarige Afghaan, gevlucht voor het geweld in de regio, vertelde hij tegen de autoriteiten. Ruim een jaar later verkrachtte en doodde hij de 19-jarige Maria Ladenburger in zijn nieuwe woonland. Aangezien hij minderjarig was, riskeerde hij daarvoor een maximale celstraf van tien jaar. Nu blijkt echter dat Khavari een volwassen man van 33 jaar oud is.

rrln

De 19-jarige Maria was op 16 oktober vorig jaar op weg terug naar huis van een feestje in het Duitse Freiburg. Khavari, die als niet-begeleide minderjarige vluchteling asiel had aangevraagd, rukte de geneeskundestudente van haar fiets en verkrachtte de jonge vrouw. Hij sloeg en wurgde Maria tot ze het bewustzijn verloor, waarop de vluchteling het lichaam van de Duitse in een rivier achterliet. Maria verdronk.

“Toen ik dat deed, wist ik niet of de fietser een man of een vrouw was. Ik was zo onder invloed van drank en drugs. Ik voelde me opgejaagd”,vertelde Khavari op een eerdere zitting. “Het was een heel mooi meisje. Toen hoorde ik een stem in mijn hoofd. Heb seks met haar. Dat bevel hoorde ik constant.”

LEES OOK: Asielzoeker die tiener verkrachtte en doodde gooide eerder studente van klif op Corfu

Tijdens een volgende zitting bekende de jongen. Bovendien vertelde Khavari dat hij over zijn leeftijd had gelogen. Hij wilde echter niet zeggen wat zijn werkelijke leeftijd was. Aangezien er geen officiële documenten beschikbaar waren, bleef het gissen naar de leeftijd.

Dat veranderde vorige maand toen uit onderzoek naar het gebit van de Afghaan bleek dat hij zeker meerderjarig was. Uit de resultaten bleek dat hij tussen de 22 en 29 jaar oud zou zijn. Maar ook dat klopt niet, zegt de vader van Khavari. Volgens de man, die vanuit Irak telefonisch in contact stond met de rechtbank, is zijn zoon geboren op 29 januari 1984. Dat zou Khavari 33 jaar oud maken. Inmiddels is dankzij een officieel document gebleken dat die informatie inderdaad correct is.

De onthulling kan grote gevolgen hebben voor de dader. Als minderjarige kon hij maximale celstraf van tien jaar krijgen, maar mogelijk wordt hij nu als volwassene berecht aangezien Khavari 32 jaar was ten tijde van de feiten. Hij riskeert dan levenslang achter slot en grendel te verdwijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen