Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Onze tips voor een geslaagde tv-avond

Russell Crowe in 'A Beautiful Mind'.Beeld rv

Zin een avondje tv-kijken? Dan hebben wij enkele geknipte tv-tips voor u, van een Vlaamse komedie tot science-fiction. Een volledig overzicht van het tv-aanbod vindt u hier. 

Wat mannen willen

Zes mannen zijn op zoek naar de grote liefde, of gewoon een beetje geluk. Wouter wil zich nog niet meteen binden aan zijn vriendin Nicky. Zijn broer Tim staat op punt te trouwen met zijn jeugdliefde. Muziekproducer Vincent hangt vast aan Bruce, de populaire charmezanger. Tramchauffeur Roland wil zijn ex-vrouw Suzanne terug voor zich winnen. En Bruno hoopt de ware te vinden via een datingsite.

Om 20.40 uur op VTM. 

The Birds

Melanie Daniels, een ietwat snobistische jonge vrouw uit San Francisco, trekt naar Bodega Bay om er een klein meisje, wiens grote broer Mitch ze wel ziet zitten, een cadeautje te geven. Bij haar aankomst wordt ze aangevallen door een meeuw.

Deze thriller van Alfred Hitchcock wordt naast 'North by Northwest' gezien als een van zijn beste. De Master of Suspense weet met weinig middelen een erg beklemmende sfeer te scheppen, en dat zonder muziek. Naar verluidt ging het er achter de schermen net zo grauw aan toe: Hitchcock schepte er een duivels plezier in om hoofdrolspeelster Tippi Hedren het bloed onder de nagels vandaan te halen om haar zo tot een doorleefde acteerprestatie te dwingen. In haar onlangs uitgebrachte biografie beticht ze de regisseur van aanranding en seksuele intimidatie.

Om 20.40 uur op CAZ.

A Beautiful Mind

John Nash is een wiskundig genie. In de jaren 40 studeerde hij aan de universiteit van Princeton en viel hij op door zijn analytisch vermogen en asociale karakter. Johns leven neemt een nieuwe wending wanneer de overheid in volle Koude Oorlog een beroep op hem doet.

Om 21.20 uur op één. 

Kuma

In een dorpje op het Turkse platteland treedt de mooie Ayse in het huwelijk met de aantrekkelijke Hasan, die voor deze feestelijke aangelegenheid met zijn familie is overgekomen uit Wenen. Eenmaal in Oostenrijk wordt duidelijk dat het 19-jarige meisje niet is uitgehuwelijkt aan Hasan, maar aan diens vader Mustafa - een man van bijna drie keer haar leeftijd.

Om 22.30 uur op Canvas.

X-Men: The Last Stand

Na de ontwikkeling van een controversieel geneesmiddel staan de mutanten voor een keuze: hun bovenmenselijke krachten behouden of hun unieke gaven opgeven om aanvaard te worden door de samenleving. Niet iedereen is gelukkig met deze medische mijlpaal. Magneto vreest de volledige uitroeiing van de mutantengemeenschap en hij stelt een nieuw leger samen.

Om 22.50 uur op Q2.