© Chretien Paesen

Zes fietsers halen 25.000 euro bij elkaar voor Assjette vzw

Tijdens een korte plechtigheid overhandigden zes dappere fietsers van De Sappige Trappers een cheque van 25.000 euro aan Colette Vandebeek van Assjette vzw, een vereniging die mensen met een autismespectrumstoornis aan de slag wil helpen.

Chretien Paesen

Ze waren alle zes aanwezig in de lokalen van Assjette, de zes dappere fietsers die een fietstocht van 2.050 kilometer naar Rome ondernamen om de sponsors van het bedrag te overtuigen. De zes betaalden bovendien de kosten van de 18-daagse tocht - 15.000 euro - uit eigen zakken zodat het sponsorbedrag van 25.000 euro netto overblijft. “Met dat geld kunnen we anderhalve job extra invullen”, aldus Colette Vandebeek. “Geld dat zeer welkom is, want voorlopig krijgen we nog geen toelagen van de overheid.”

Assjette vzw biedt aan een 30-tal (jong)volwassen met autismespectrumstoornis een kwalitatieve en creatieve daginvulling in hun eigen diverse ateliers of een degelijk onderbouwde begeleiding naar werk. Voor anderen wordt een kwalitatieve job als vrijwilliger gezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer