Carolien De Rop laat kinderen spelen, leren en decoreren met Toet Toet Studio.© Filip Spoelders

Mortselse illustrator opent Toet Toet Studio: “Webshop met creatieve en mooie dingetjes voor kinderen”

Mortsel -

Naast haar job als illustrator heeft Carolien De Rop een bijkomend creatief project opgestart. “Ik heb een passie voor mooie en visuele ontwerpen en producten. Die wil ik delen met kinderen via Toet Toet Studio”, vertelt de Mortselse.

Filip Spoelders

Na de geboorte van haar tweeling ging Carolien nog meer op zoek naar visuele en creatieve boeken en speelgoed. “Als illustrator werk ik projecten af waarbij ik binnen bepaalde richtlijnen moet blijven. Voor Toet Toet Studio ga ik op zoek naar materialen die al eens wat verrassender of gekker zijn”, licht ze toe.

Sinds de start van haar webshop biedt ze bijvoorbeeld boeken met speelse en kleurrijke illustraties, puzzels, houten speelgoed, tekenmateriaal, prints, slingers, post- en wenskaarten aan. “De materialen zijn visueel aantrekkelijk en de producten nodigen uit om creatief aan de slag te gaan. De kinderen kunnen onder andere hun eigen vriendenslinger maken.”

Andere illustratoren

Voor de boeken spreekt ze graag lokale auteurs en illustratoren aan. Ze wenst van Toet Toet Studio een onlinewinkel voor meerdere illustratoren te maken. “Ik ben wel eens positief jaloers op wat andere illustratoren maken. Sommigen hebben geen tijd of te weinig ontwerpen om het via een webshop te tonen. Daarom mogen professionele illustratoren me contacteren om hun wens- of postkaarten en andere ontwerpen voor kinderen aan te bieden op mijn platform.”

Voorlopig is Toet Toet Studio een webshop, al heeft Carolien ideeën over hoe haar creatief project verder mag groeien. “Het is de bedoeling om stap voor stap te groeien. Ik ga werk maken van workshops en als het kan mag dit in de toekomst een eigen pop-up worden. Zelf ga ik me als illustrator verder focussen op het maken van boeken.”

Toet Toet Studio mikt als doelgroep op kinderen van 0 tot 12 jaar.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel