Bij de afsluiting van het recente werkjaar kon een mooie cheque van 13.679,80 euro overhandigd worden aan Kom Op Tegen Kanker Limburg.© RR

Vrijwilligers in Hamont-Achel verzamelen meer dan 13.000 euro voor Kom Op Tegen Kanker

Hamont-Achel -

Al 19 jaar organiseert de werkgroep Kom Op Tegen Kanker Hamont-Achel activiteiten. Bij de afsluiting van het recente werkjaar kon een mooie cheque van 13.679,80 euro overhandigd worden aan Kom Op Tegen Kanker Limburg.

Geert Van Baelen

Oprichtster en bezielster Rina Theuwen kijkt tevreden terug, maar is samen met haar team al volop in voorbereiding van het twintigste werkjaar. “Op zondag 5 mei starten we met onze maandelijkse rommelmarkt in zaal De Burg in Hamont”, vertelt ze. “Daarnaast organiseren we ook heel wat aanvullende evenementen. Zo is er onze tweedaagse garageverkoop en ter afsluiting van ons werkjaar een tweedaagse rommelmarkt.”

Tijdens het Dorpsfeest in Achel organiseren de vrijwilligers ook een wafelverkoop. Alsof dat nog niet druk genoeg is, wordt er elk jaar een herfstconcert in De Posthoorn georganiseerd. Het optreden gaat gepaard met een populaire tombola waarbij de winnaar een weekendje in een vakantiepark in Mol kan winnen.

“Dankzij al die activiteiten kunnen we het topbedrag van 13.679,80 euro overhandigen aan Kom Op Tegen Kanker Limburg”, legt Rina Theuwen uit. “Jammer genoeg hebben we de voorbije drie jaar afscheid moeten nemen van heel wat leden. Naast mijn man - die anderhalf jaar geleden is overleden aan kanker - verloren we nog vier bestuursleden door ziekte. Gelukkig hebben we vandaag opnieuw een gedreven bestuur van tien mensen. Tijdens de grote activiteiten kunnen we ook beroep doen op heel wat vrijwilligers die mee de handen uit de mouwen steken. We zijn nog altijd gemotiveerd en gaan ons best doen voor een mooi twintigste werkjaar.”

Standhouders die nog een plekje willen op de maandelijkse rommelmarkt kunnen oprichtster Rina Theuwen contacteren via rina.theuwen@outlook.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer