Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Nieuws
Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.
anp
zondag 28 april 2024 om 04:42
Afbeelding
beeld anp

Het treinverkeer rondom Tilburg ligt twee volle weken stil, omdat er wordt gewerkt aan het spoor tussen de stad en Breda en tussen Tilburg en Vught. Er rijden vervangende stop- en snelbussen, maar reizigers moeten rekenen met een half uur extra reistijd.

Ook het treinverkeer van en naar Zwolle wordt tijdelijk gestaakt, van maandag tot en met woensdag, omdat er een viaduct wordt aangelegd. Zwolle vormt een belangrijk knooppunt voor het verkeer naar de noordelijke provincies. Donderdag en vrijdag rijden er geen treinen tussen Zwolle en Kampen en tussen Zwolle en ‘t Harde. Ook daar worden vervangende bussen ingezet.

Vanaf maandag tot en met zaterdag zijn er ook werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer. De NS raadt reizigers in Amsterdam aan met de metro te gaan of vanaf andere plaatsen via Amsterdam Zuid te reizen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Joost Klein niet bij Europaparty in Leeuwarden zaterdagavond

Joost Klein is zaterdagavond niet bij de Europaparty in Leeuwarden. Dat meldt de organisatie van het feest. Het feest gaat ondanks de diskwalificatie van Joost Klein wel gewoon door.

Afbeelding

Pro-Palestijnse mars eindigt op het Museumplein in Amsterdam

De pro-Palestijnse mars ter nagedachtenis van 76 jaar Nakba, ofwel catastrofe, is rond 16.30 uur aangekomen op het Museumplein in Amsterdam. Een deel van de demonstranten vertrekt. Anderen luisteren op het plein naar muziek en zwaaien met Palestijnse vlaggen.

Afbeelding

UvA schat schade pro-Palestijnse protesten op 1,5 miljoen euro

De Universiteit van Amsterdam (UvA) schat dat de pro-Palestijnse demonstraties van deze week 1,5 miljoen euro aan schade hebben aangericht. Schade die is ontstaan aan eigendommen van de gemeente en bij bedrijven of particulieren is niet in deze schatting meegenomen, aldus de un..

Afbeelding

Duizenden lopen mee in pro-Palestijnse mars door Amsterdam

Duizenden mensen hebben zich aangesloten bij een mars door de binnenstad van Amsterdam ter gelegenheid van de herdenking van de Nakba, ofwel de catastrofe.

Afbeelding

Ierse songfestivalinzending mist laatste finalerepetitie

De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug heeft zaterdag de laatste finalerepetitie van het Eurovisie Songfestival gemist. De artiest spreekt op sociale media van een 'situatie' bij de vlaggenparade, de traditionele opening van het evenement.

Afbeelding

Extra hekken geplaatst bij hotel songfestival in Malmö

Voor het Clarion Hotel Malmö Live, waar zeventien delegaties van het Eurovisie Songfestival verblijven, zijn zaterdag aan het begin van de middag extra hekken neergezet. Voor het hotel hebben zich tientallen Nederlandse en internationale journalisten verzameld.