Prins Laurent bereidt nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent bereidt “een nieuw leven” voor in het buitenland. Dat heeft de prins (60) gezegd bij Het Laatste Nieuws. Laurent wil naar eigen zeggen minder publieke taken uitvoeren, zodat hij kan focussen op een nieuw project in Turkije.

jvh
Bron: Het Laatste Nieuws

Prins Laurent ondertekende recent een overeenkomst met de universiteit van Istanboel om projecten rond groene en hernieuwbare energie op te zetten. “Ik ben een nieuw leven aan het voorbereiden”, zegt de prins daarover. “Ik heb een systeem uitgevonden voor hernieuwbare technologieën en energie-efficiëntie. Daardoor kunnen bedrijven honderden miljoenen euro’s besparen en kan de vervuiling met 80 tot zelfs 100 procent worden verminderd. Ik ben dus een pionier.”

De prins wil bijgevolg minder publieke taken uitvoeren, klinkt het. Plannen om te verhuizen naar Turkije zijn er echter niet, aldus de prins. “Neen. U weet zeer goed dat u met computers overal en met iedereen kan spreken. Maar het is geen geheim dat ik ooit in het buitenland wil leven, in Italië.”

Op de vraag of Laurent in dat scenario nog een dotatie nodig heeft, klinkt het: “Néén. Luister, ik heb u al genoeg gezegd. Ik weet zeer goed dat u graag van mij zou horen dat ik alles totaal beu ben. Maar dat ga ik niet zeggen. Het zou ook onverstandig zijn om te kiezen voor een ander leven omdat je je huidige leven beu bent. Wat wel klopt, is dat ik ervan overtuigd ben dat ik me beter zal kunnen ontplooien in dat nieuwe leven dan in het leven dat ik nu meemaak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER