© Photo News

Strijdvaardig Lommel zorgt voor enorme stunt

Lommel zorgde vrijdagavond voor een stunt van formaat door titelfavoriet Mechelen op eigen veld te kloppen. Sebastiaan Brebels scoorde net voor het uur de openingstreffer in deze felbevochten en spannende wedstrijd. Even voor affluiten leek Cornet zijn ploegmaats een aftocht met het schaamrood op de wangen te besparen, maar in de toegevoegde tijd haalde Rocha verwoestend uit: 1-2.

PiDi

Van 11 maart was het geleden dat KV Mechelen nog eens een officiële wedstrijd voor eigen publiek mocht afwerken. De degradatiewedstrijd tegen Waasland-Beveren, juist. En dat wilde de dolenthousiaste aanhang van de Kakkers geweten hebben. Uitverkocht was het AFAS-stadion vrijdagavond niet, maar dat zette geen rem op de orkaan van toejuichingen die elke noemenswaardige aanval van KVM begeleidde. Het jonge Lommel stoorde zich echter niet aan de striemende fluitconcerten aan het eigen adres, liet zich achterin niet overdonderen en stak na een kwartier de neus ook geregeld aan het venster.

© GMAX AGENCY

Frustratie bij KVM

Meer dan wat halve kansjes over en weer leverde het vooralsnog niet op. Al had Azevedo iets voorbij het half uur wel beter mogen doen met een slecht ontzette bal die hij vol op de slof trachtte te nemen. Ook bij enkele goede inspeelpasses van Valcke stond het vizier van de telkens goed in de ruimte duikende aanvaller net niet goed afgesteld. Aan de overzijde waren het Kaya, De Witte en De Camargo die in kansrijke positie een tikkeltje scherpte misten. Toch was het KVM dat nog met de schrik vrij kwam, want net voor de rust moest keeper Castro alert reageren op een grondscherend schot van de ijverige Azevedo.

© Dick Demey

Geen reden tot mopperen dus in de Lommelse kleedkamer, terwijl Dennis Van Wijck – de druk van het moeten winnen in het achterhoofd - zich allicht niet van zijn hartelijkste kant gepresenteerd zal hebben. KVM keerde supergemotiveerd terug op het veld, zette veel druk, maar het was toch bezoeker Valcke die een eerste wenkende kans over joeg. Het thuispubliek bespeurde het gevaar en stak zowaar nog een tandje bij. Maar even later nam het veel kleinere Lommelse legioen het met veel bravoure over. Want toen schudde opnieuw Valcke bewaker Swinkels als een lastige vlieg van zich af. Castro kon het grondscherende schot nog keren, maar de goedgevolgde Brebels dropte de wegkaatsende bal onhoudbaar in de hoek: 0-1. KVM moest nu wel komen met alles wat het in huis had en nam dat iets te letterlijk. Want toen De Witte natrapte op Brebels, vloog de verdediger met rood van het veld. De gefrustreerde titelfavoriet dus met tien in het slotkwartier in. Cornet scoorde de gelijkmaker nog, maar Rocha had namens Lommel het laatste woord: 1-2.

MECHELEN: Castro, De Witte, Swinkels, Mera, Corryn (77’ Sylla), Bagayoko, Schoofs (66’ Tainmont), Kaya, Cornet, Storm (83’ Togui), De Camargo.

LOMMEL: Coucke, El Banouhi, Neven, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Brebels, Henkens, Valcke (94’ Cerigioni), Azevedo (80’ Claes), Rocha.

DOELPUNTEN: 58’ Brebels 0-1, 88’ Cornet 1-1, 93’ Rocha 1-2.

GELE KAARTEN: Bitsindou, Cauwenberg, Claes, Henkens, Mera.

RODE KAART: 72’ De Witte (natrappen).

SCHEIDSRECHTER: Dhont

TOESCHOUWERS: 12.500

© GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer