Saartje Vandendriessche onthult in ‘De Slimste Mens’ hoe ze Sven De Leijer in het bos betrapte

© Vier

‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Dinsdag deed Dominique Van Malder (42) zijn gooi naar de titel. De acteur is onder andere bekend van het Canvasprogramma Radio Gaga.

tdl

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy tegen Saartje Vandendriessche: “Is Saartje een bijnaam? Wat staat er op jouw paspoort?” Saartje: “Saartje.” Van Looy: “Echt? Is dat een echte naam?”

Erik Van Looy tegen Dominique Van Malder: “Saartje vindt antwoorden in bomen, begrijp jij dat?” Van Malder: “Ik vind mijn antwoorden vooral in de frigo.”

Erik Van Looy tegen Vandendriessche: “Doe jij dat graag, slowen?” Saartje: “Ja, zo wat plakken. Schuren.” Van Malder: “Schuurtje Vandendriessche.”

Erik Van Looy ­tegen Boris Van ­Severen: “Welke speelkaart heb je nodig om een vis te vangen?” Boris: “Pijkezot?” Van Malder: “Aas.”

Saartje Vandendriessche: “Ik vind stierengevechten barbaars. Als zo’n toreador gespietst wordt in zijn kruis, dan heb ik echt een goeie dag.” Bart Can­naerts: “Barbaartje Vandendriessche.”

Saartje Vandendriessche: “Ik ben vooral blij dat ik de finale niet moet spelen.” Van Malder: “Winnaartje Vandendriessche.”

Wat waren de leukste momenten?

Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden gesteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

Wie moest het langst nadenken over een antwoord?

Saartje Vandendriessche die na héél lang nadenken nog ‘Carl Huybrechts’ kon uitbrengen na een vraag over de Night of the Proms. Ze krabde zichzelf in de haren en zei: “Amai, dat zat diep.”

Wat was de vreemdste onthulling?

Saartje moest eens in een donker verlaten bos zijn voor opnames. Sven had geen helemaal reden om daar te zijn, maar toch liepen ze elkaar tegen het lijf. Bovendien gedroeg Sven zich uiterst mysterieus.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Saartje Vandendriessche heeft in haar twee afleveringen twee keer kunnen winnen: ze blijft mooi op schema.

Wie moet het spel verlaten?

Dominique Van Malder van ­Radio Gaga. Woensdag verwelkomen we Joe-presentatrice Rani De Coninck.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (13 afleveringen)

2. Boris Van Severen (8)

3. Saartje Vandendriessche (3)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen