Hoge rentes bij gemeentelijke kredietbanken

Nieuws
anp
maandag 18 december 2017 om 03:00

Hilversum

Gemeentelijke kredietbanken hanteren torenhoge tarieven voor leningen die zijn bedoeld voor mensen met financiële problemen. In 132 Nederlandse gemeenten moeten mensen rentes tussen de 12 en 14 procent betalen voor sociale kredieten. Ook lopen de tarieven tussen verschillende gemeenten sterk uiteen, blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Kassa. 119 gemeenten bieden helemaal geen sociale leningen aan inwoners aan. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Een Russische Iskander-raket.

Rusland kondigt oefeningen aan met tactische nucleaire wapens

Rusland heeft aangekondigd oefeningen te zullen doen met tactische nucleaire wapens. Het ministerie van Defensie zegt dat het daarmee het Westen wil afschrikken.

Ook te hard rijden wordt gezien als een lichte overtreding, zolang de overschreden snelheid onder de dertig kilometer per uur blijft.

Geen bekeuring voor fietsen zonder licht? Vijf vragen over de protesterende agenten

Overtreders die vanaf vandaag worden betrapt op wildplassen of zwartrijden in het openbaar vervoer, krijgen mogelijk geen geldboete. Politieagenten voeren namelijk actie, maar waarom doen ze dat?

Daphne Wesdorp wint De Tegel: ‘Het is best stressvol af en toe om van hot naar her te gaan.’

ND-oorlogscorrespondent Daphne Wesdorp wint De Tegel voor haar reportages over gewone mensen

ND-oorlogscorrespondent Daphne Wesdorp (26) heeft De Tegel gewonnen voor haar verslaggeving in Oekraïne en Myanmar. De Tegel is de belangrijkste journalistieke prijs in Nederland.

Een zaal in de rooms-katholieke kraamkliniek Bethlehem in Den Haag in de jaren dertig.

Haagse families ruziën over pasgeboren jongetje dat zoek raakte na bombardement op kraamkliniek

Tijdens de Duitse inval in mei 1940 werd een kraamkliniek in Den Haag getroffen door een bom. Een pasgeboren jongetje raakte zoek. Toen hij teruggevonden werd, gebeurde er iets pijnlijks.

'Hemelvaart valt in een mooie periode, in mei, en vaak is het mooi weer. Mensen hebben dan graag een dagje vrij.’

Waarom Hemelvaartsdag een verplichte vrije dag zal blijven. 'Heeft niets met het geloof te maken'

Op Hemelvaartsdag, een officiële feestdag in Nederland, zijn veel mensen vrij. En ook al hebben steeds minder mensen iets met de hemelvaart van Jezus, toch zal die vrije dag voorlopig wel blijven, denkt het CNV.

‘Vlak voor de Europese verkiezingen gaat iedereen zich er waarschijnlijk nog snel in verdiepen.'

Veel jonge christenen weten niets van Europese verkiezingen. 'Vlak van tevoren ga ik me erin verdiepen'

Een flinke groep jonge christenen heeft geen idee dat ze over een maand naar de stembus mogen voor het Europees Parlement, blijkt uit een peiling van het Nederlands Dagblad. 'Europa is een ver-van-je-bed-show.'