© AP

Ophef in de snookerwereld: legende Ronnie O’Sullivan blijkt ‘dubbele pet’ op te hebben na opvallende oproep

De ophef die in de Engelse snookerwereld is ontstaan na de oproep van Ronnie O’Sullivan om het wereldkampioenschap te verhuizen naar Saoedi-Arabië, is in een heel ander daglicht komen te staan.

Bert Voorthuijsen
Bron: Telegraaf

Want woensdag is naar buiten gekomen dat O’Sullivan een driejarig contract heeft getekend als ambassadeur om het snooker in het Midden-Oosten te promoten. In het contract staat dat The Rocket aan alle snookerevenementen in het Midden-Oosten zal deelnemen en daarnaast veelvuldig in de snookeracademie, die in ‘de zandbak’ zal worden geopend, les zal geven aan talentvolle Arabische spelers.

Sponsorovereenkomst

De organisatie in Riyad heeft ook met het sportbureau Matchroom (dat o.a. het wereldkampioenschap snooker organiseert) een sponsorovereenkomst getekend voor het wereldkampioenschap dat zaterdag in Sheffield begint.

Volgend seizoen zal in Riyad een officieel rankingtoernooi worden gespeeld. Als in 2027 het contract tussen Matchroom en The Crucible afloopt, hopen de Arabische autoriteiten dat het wereldkampioenschap in Riyad zal worden gehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer