Vergeet de ‘shelfie’, hier is de ‘fridgie’

© IG

Een selfie kent iedereen, maar als die op een specifieke plaats is genomen, ontstaat vaak een hippere benaming die het internet verovert. Zo maakten we in het verleden kennis met de ‘shelfie’, een selfie met een gestructureerd rek op de achtergrond. Die krijgt nu concurrentie van de ‘fridgie’.

vwh

Als je een beetje Engels begrijpt, kun je al raden waarvoor de term ‘fridgie’ staat. Jawel, het betreft een foto van de erg gestructureerde inhoud van je ijskast. En de foto wordt extra hip als die vol gezonde voedingsmiddelen ligt. Op zoek naar extra likes? Dan is een slim kleurenpatroon absoluut een meerwaarde.

Zoals bij elke trend mag één persoon zich de katalysator van de hele hype noemen. In dit geval is de eer voor de Australische gezondheidsgoeroe Lorna Jane Clarkson. Zij deelde in 2015 een foto van haar perfect georganiseerde koelkast vol gezond lekkers en in een mum van tijd deelden honderden mensen kiekjes van hun eigen koelkastinhoud. Vandaag zijn dat er al duizenden en de populariteit neemt toe met de dag.

Wie deze week nog niet veel plannen heeft en wil meedoen met de trend, doet er goed aan om al het verpakte voedsel te verwijderen. Vul ze met gezonde, pure ingrediënten zoals een fotogenieke boerenkool, mango’s, broccoli en zorgvuldig gelabelde doosjes. Inspiratie nodig? Tik de hashtag #fridgegoals in op Instagram en je ziet - as we speak - zo’n 16.000 inspirerende ‘fridgies’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer