Vrijwilliger Natuurpunt sterft tijdens ongeval bij onderhoudswerken

De 61-jarige natuurliefhebber Marc Gevers uit Sint-Pauwels is donderdagnamiddag overleden na een ongeval in het Sint-Jacobsgat in Meerdonk. Daar was hij als vrijwilliger van Natuurpunt Waasland Noord bezig met onderhoudswerken.

bfs

Gevers kwam knel te zitten tussen de kar van een tractor en een boom. Hij was gepensioneerd en al enkele jaren actief bij Natuurpunt. “We verliezen een fantastische vriend en een zeer hardwerkende vrijwilliger”, zegt voorzitter Marc Bogaert van Natuurpunt Waasland Noord. “Marc maakte deel uit van onze beheerteams en onze werkgroep natuurstudie. Hij was ook gepassioneerd door dagvlinders, die hij fotografeerde en inventariseerde. Daarvoor ging hij bijna dagelijks op pad. We leven intens mee met zijn familie.”

Natuurpunt Waasland Noord beklemtoont dat de veiligheid van haar vrijwilligers ondanks het dodelijke ongeval centraal staat. “Het is de eerste keer dat we te maken krijgen met zo'n ernstig ongeval”, aldus Bogaert. “We gaan er alles aan doen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt. Onze vrijwilligersploeg heeft al vele jaren ervaring.” De medewerkers van Natuurpunt Waasland Noord kwamen vrijdagmiddag samen in natuurhuis Panneweel in Meerdonk om het verlies van Marc Gevers een plaats te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen