Arts wordt naar ongeval gestuurd en herkent overleden patiënt: "Zo jammer dat Noël niet langer van pensioen kon genieten"

© ptb/if

Noël (72) voelde zich gisteren niet lekker, maakte een afspraak bij zijn huisarts, maar werd onderweg onwel in de wagen. Dat leidde tot een ongeval. Zijn huisarts, die toevallig ook luitenant-geneesheer is bij de brandweer, werd naar het ongeval gestuurd en herkende zijn patiënt, die ter plaatse overleden was.

Thijs Pattyn

Noël Platteeuw (foto links) uit het Zonnebeekse Geluveld had gisteren last van pijn in de arm. “Hij had precies ook een slapend gevoel in zijn handen”, zegt zijn vrouw, Odette Carrein. “Noël maakte een afspraak bij zijn huisarts, Peter Decloedt in Zonnebeke.”

Noël vertrok van thuis, Geluveldplaats 11, met de wagen maar zou nooit aankomen bij de dokter. Op de Wervikstraat in de dorpskern van het Zonnebeekse Beselare werd Noël om 14.30 uur ter hoogte van de flitspaal onwel in zijn wagen. Hij week af van zijn rijvak en belandde zo tegen een witte lichte bestelauto, die uit de andere richting kwam.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Onder hen luitenant-geneesheer Decloedt, toevallig ook de huisarts van Noël. Zijn praktijk bevindt zich op enkele minuten rijden van de plaats van het ongeval.

“Ik had Noël aan de telefoon gevraagd of ik niet bij hem thuis moest komen, maar hij wou naar de praktijk rijden”, zegt hij. “Reanimatie van de hulpverleners kon niet meer baten. Noël is ter plaatse overleden, vermoedelijk door een hartstilstand.”

Indien er iemand was geweest die sneller was kunnen starten met reanimeren, maakte het slachtoffer volgens de dokter misschien nog een kans. De MUG is in het beste geval pas 5 à 6 min na de melding ter plaatse.

“Het gebeurt wel vaker dat ik in mijn functie bij de Zonnebeekse brandweer patiënten aantref tijdens interventies, aangezien ik ook huisarts ben in de gemeente”, zegt de dokter.

“Ik heb Noël goed gekend. Jammer dat hij niet langer van zijn pensioen heeft kunnen genieten.”

Noël was vroeger lasser bij het Ieperse bedrijf Picanol. Hij heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd ging hij graag petanquen bij de lokale OKRA.

De Wervikse bestuurder (73) uit de aangereden wagen werd lichtgewond en in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

Een deel van de Wervikstraat was een tijdje afgesloten door het ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen