© hsb

Dries Mertens reikt geen gouden, maar een Witte Schoen uit

Geen gouden, maar een ‘Witte Schoen’ maandagochtend in de handen van Dries Mertens in woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven. Hij kwam de prijs uitreiken aan zorgkundige Rita Passchyn, die er in de zorgflats werkt.

hsb

De ‘Witte schoen’ is een initiatief van het Departement Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid om zorgberoepen te promoten. Met de prijs zetten ze zorgkundigen in de bloemetjes, die alom gewaardeerd worden voor hun werk. De aanzet tot het uitreiken van ‘Witte Schoenen’ aan verzorgend personeel werd vorig jaar gegeven door de Vlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer. In een column werd erop gewezen dat zorgverstrekkers in tegenstelling tot voetballers op het veld, geen applaus van de tribunes krijgen, terwijl ze best wat meer maatschappelijke erkenning verdienen voor wat ze presteren. Met effect, want in aanloop naar de uitreiking van de Gouden schoen binnen enkele weken, zijn het nu Rode Duivels die over heel België ‘Witte schoenen’ gaan overhandigen aan kwaliteitsvolle personen in de zorgsector.

© hsb

De overhandiging in Leuven was extra bijzonder, want voor Dries Mertens was het geen onbekende aan wie hij de Witte Schoen mocht overhandigen. Rita, die al sinds 1989 als verpleegkundige in de zorgflats van De Wingerd werkt, woonde vroeger naast Mertens. Hij was er jarenlang kind aan huis. “Je bent een geweldige vrouw en een geweldige mama. Dat je ook de beste in je werk bent, dat wisten wij al, maar jij misschien nog niet. Vandaar deze Witte schoen”, zei Mertens.

“Zorgkundigen doen heel belangrijk maar zeker geen eenvoudig werk. Die mensen worden iets te weinig in de bloemetjes gezet”, aldus Mertens. De Rode Duivel nam nadien ook nog de tijd om een babbeltje te slaan met de aanwezige bewoners.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer