Hernán Losada blijft de paars-witte kant van Antwerpen trouw.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Beerschotlegende Hernán Losada sluit het trainerschap bij Antwerp resoluut uit: “Nee, dat gaat niet gebeuren”

Antwerpen -

Argentijnse globetrotter Hernán Losada sprak in onze podcast Dave & Patje over zijn positie in de trainerscarrousel van de Jupiler Pro League, het Amerikaanse voetbal, zijn Spartaanse levensstijl en de titelstrijd.

Lander De Koninck

Twee weken geleden streek de 42-jarige Losada weer neer in België. Na zijn vertrek als coach bij Montréal trok hij naar zijn thuisland om tijd door te brengen met zijn ouders. “Een beetje quality time met mijn ouders na zo veel jaren. De laatste zomer dat ik in Argentinië ben geweest, was in 2005 voor dat ik de eerste keer naar België kwam”, vertelt de messcherpe Losada.

De familiale band moet in Argentinië enkel onderdoen voor clubliefde. Dat werd duidelijk toen de 21-jarige Losada als speler van Independiente tegen Racing Club voetbalde. De familie Losada is hevige supporter van Racing Club. “Je ouders zaten zeker bij de bezoekers om te supporteren voor de tegenstander”, vraagt Dave. “Dat is waar, maar enkel omdat ik op de bank zat”, grapt de voormalige metronoom van Beerschot verder.

“Ik heb tien jaar bij Beerschot gewerkt, zeven jaar als speler en drie als trainer. Nee, dat gaat niet gebeuren.”

Hernan Losada

Beerschot icoon

“Ik had het er zelf ook moeilijk mee om voor Independiente te spelen”, zegt Losada. Ook al speelde hij er samen met Argentijnse supersterren Nicolas Frutos, Lucas Biglia en Sergio Kun Agüero, wrong het telkens wanneer hij het shirt van de familierivaal aantrok. Zo veel jaren later staat Losada niet te springen om opnieuw uit te komen voor een rivaal. De ex-smaakmaker van de paars-witte helft van Antwerpen gaan we dus niet snel als coach van de rood-witte helft van de stad zien. “Ik heb tien jaar bij Beerschot gewerkt, zeven jaar als speler en drie als trainer. Nee, dat gaat niet gebeuren”, besluit Losada.

Beluister Afl. 75. Dave & Patje met Hernán Losada.© Gazet van Antwerpen