Eén op de vier werknemers met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, verlaat binnen het jaar na aanwerving alweer zijn werkgever.  Bij de arbeiders worden ongeveer drie op de tien contracten binnen het jaar stopgezet, bij de bedienden zowat twee op de tien.
Volledig scherm
Eén op de vier werknemers met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, verlaat binnen het jaar na aanwerving alweer zijn werkgever. Bij de arbeiders worden ongeveer drie op de tien contracten binnen het jaar stopgezet, bij de bedienden zowat twee op de tien. © Thinkstock

Kwart van arbeidsovereenkomsten van onbepaalde duur wordt binnen het jaar stopgezet

Eén op de vier werknemers met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, verlaat binnen het jaar na aanwerving alweer zijn werkgever. Dat stelt hr-dienstverlener Acerta vandaag.

9 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Tja, elk bedrijf heeft z'n kliekjes hè, of je gaat er bij horen of je verveelt je te pletter.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een proefcontract heeft nooit bestaan, wel een proefperiode. Door de invoering van het eenheidsstatuut zijn de opzegtermijnen veel korter geworden waardoor een proefperiode niet meer nodig is. En het zijn de werkgevers die daar voordeel uit halen, niet de werknemers.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    dringend terug het proefcontract invoeren dat onder linkse druk werd afgevoerd.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    De bazen maken je soms veel wijs . Soms werven ze iemand aan om zich van interne macht te vezekeren . Maar dit vertellen ze nooit ! Meegemaakt bij een bedrijf in Antwerpen !
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Dat zijn dan de ‘shops,shops, shops’ die charles michel altijd belooft. Nva, ovld en mr maken het volk mer de snelheid van een f16 blaasjes wijs. Als je vandaag leest wat de kaaimantaks van van overtvelt (nva) maar opbracht, dan bewijst weer dat deze regering enkel voor de rijken en..zichzelf zorgt. Afrekening in stemhokje.