Direct naar artikelinhoud
Lezersbrief

Antwerpen gaat blijkbaar voort met een 'burgemeester in bijberoep'

Lezersbrief
Beeld Tine Schoemaker

Lezer Suzanne Van Well geeft haar kijk op de Antwerpse kiesuitslag.

Antwerpen wordt niet wakker in een 'andere wereld'. Een deel van de Antwerpenaars had gehoopt een grondige verandering van het stadsbestuur te mogen meemaken, niet dus.

Wij gaan blijkbaar voort met een 'burgemeester in bijberoep', een burgemeester die sinds zijn aantreden duidelijk zijn positie in Antwerpen gebruikt om de partij waar hij voorzitter van is sterker te maken. Wat blijkt, ook nog voor alle resultaten gekend zijn? Groen en sp.a gaan erop vooruit, groen is de tweede grootste partij in Antwerpen. Zal dit voor verandering zorgen? Is er hoop op een meer sociaal en gezonder beleid?

'Heeft de kiezer altijd gelijk? Ik denk het niet'
Suzanne Van Well

Wat in elk geval een ontgoocheling is, is dat wij verder gaan met een polariserend discours.

Wat was het meest ontluisterend van het vorig beleid ? Daar waar van een burgervader mag verwacht worden dat hij aandacht heeft voor alle stadsbewoners hebben wij te vaak uitlatingen gehoord die weliswaar nuttig waren voor een deel van de N-VA-kiezers en het rechtse imago van de partij, maar contraproductief voor de algemene sfeer in de stad. Ook het kiezen voor een meer repressief beleid tegenover een meer sociaal heeft een verdere criminalisering van het drugsmilieu denkelijk mee in de hand gewerkt. Maar wat ook duidelijk, en onrustwekkend is, is de algemene vooruitgang van Vlaams Belang, en dus nogmaals te moeten vaststellen dat die algemene verrechtsing van de maatschappij in ons land, net zoals in vele anderen, blijft duren. Heeft de kiezer altijd gelijk? Ik denk het niet. Wat ik wel denk is dat populisme een verleidelijke communicatiestrategie is die simpele antwoorden formuleert op complexe problemen.