Cynthia en Lyanca nemen enkele jongeren op sleeptouw.© Koen Fasseur

Nieuwe dansschool Lyvaro Dance Collective legt focus op persoonlijke coaching

Brasschaat -

Lyanca Van Rompay (24) begint na acht jaar dansles te hebben gegeven bij Pivolté nu met een eigen dansschool. Met Lyvaro Dance Collective wil ze eerder complementair zijn dan concurrentieel. Persoonlijke coaching staat voorop.

Jan Brys

Lyanca begon vorig jaar met een marktonderzoek om te weten te komen wat er leeft in de wereld van de dansers. “We ondervonden dat er vraag is naar persoonlijke coaching. Daarom hebben we een nieuw concept uitgewerkt waarin we werken met compacte teams van tien tot 14 dansers. We trokken professionals aan om les te geven”, zegt Lyanca.

Lyvaro Dance Collective wil niet meteen in concurrentie gaan met de gerenommeerde Brasschaatse dansschool Pivolté. “We kunnen complementair zijn. Ik heb ook geen kritiek op Pivolté. We beginnen wel aan een nieuw hoofdstuk. De eerste workshops die we gaven, zijn alvast veelbelovend. In september gaan we van start. We hebben voorlopig twee locaties: Sport Vlaanderen Peerdsbos en het GO! Technisch Atheneum. De teams zijn goed gevuld, alleen bij de -12-jarigen hebben we nog plaatsen vrij. We willen ook speciale aandacht geven aan de 18-plussers. Voor hen is het niet altijd gemakkelijk om het dansen met de studies te combineren. Daarom willen we hen van dichtbij volgen. We kregen al heel wat aanmeldingen voor deze leeftijdscategorie.”

De meeste lessen vinden plaats in Sport Vlaanderen Peerdsbos.© Koen Fasseur

Bij Lyvaro Dance Collection kan je terecht vanaf 6 jaar. Op zondag 26 mei geeft de dansschool nog kennismakingslessen in Sport Vlaanderen. Van 15 uur tot 17 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen en meteen een lesje krijgen hedendaagse dans en jazz.

“We zijn voor de inschrijvingen iets duurder dan de gemiddelde dansschool, maar werken ook met echte professionals. Eventuele winsten zullen alvast terug naar de school vloeien”, zegt Lyanca die Sport- en Cultuurmanagement heeft gestudeerd.

www.lyvaro.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners