Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

De bekende filmposter van Jaws.Beeld rv

Benieuwd waarom Matteo Simoni Le fils van de gebroeders Dardenne zijn favoriete film noemt? Dan kan u vanavond meekijken op Canvas. Voorts staat er met Jaws nog een van dé filmklassiekers op het programma. Voor liefhebbers van de non-fictie, zijn er ook twee boeiende documentaires vanavond.

The World's Most Extraordinary Homes

Britse lifestylereeks (2018) waarin architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin overal ter wereld woningen bezoeken die gebouwd zijn op bijzondere locaties.

Misschien niet voor uw budget, maar dromen mag.

Om 18.15 uur op Eén.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

The Hunter

Dit avontuurlijke drama is gebaseerd op een boek van Julia Leigh, maar moet het helaas niet hebben van de plot. Gelukkig compenseren de prachtige beelden van de Tasmaanse wildernis alle losse eindjes. Willem Dafoe staat ijzersterk te acteren, en krijgt knap weerwerk van die andere oude rot in het vak, Sam Neill.

Om 20.40 uur op CAZ.

Cinema Canvas: Le fils

De broers Dardenne leveren zonder ingewikkelde plot, zonder melodrama of tranen, zonder expliciete dialogen, en zonder muziek een intense en meeslepende film af. Favoriet van acteur Matteo Simoni.

Om 21.25 uur op Canvas.

The Workers Cup

Een openhartige blik op het leven van de talrijke migrantenarbeiders, die werken aan de faciliteiten voor het WK voetbal in Qatar, en de voetbalcompetitie die ze na de werkuren spelen.

Om 22.45 uur op NPO 2.

Jaws

Meesterlijke klassieker uit 1975 die te boek staat als de allereerste 'blockbuster'. Spielberg verstond als geen ander dat niet het aanzicht van het witte monster zorgt voor de spanning, ,maar zijn steeds dreigende aanwezigheid en de suggestie dat hij altijd op de loer ligt. De combinatie van de akelige muziek van John Williams en de strakke montage draagt bij tot een baanbrekend staaltje regie waarvoor Spielberg de inspiratie haalde bij zijn grote voorbeeld Alfred Hitchcock.

Lees ook: Waarom Jaws slecht nieuws was voor de grote witte haai

Om 23 uur op Q2.

Een volledig overzicht van de tv-programmatie vindt u hier.