Deze vrouw verloor 35 kilo nadat stewardess haar zei dat ze beter twee zitjes had geboekt

© Instagram

Het moest een gewone trip met het vliegtuig worden, maar vijf jaar geleden zette die dag het leven van de Nieuw-Zeelandse Kayla Martin op zijn kop. De vrouw had toen te kampen met overgewicht en eenmaal in het vliegtuig zei een stewardess dat ze beter twee zitjes had geboekt. Een pijnlijke opmerking die ze wel omzette in een positief verhaal. Vandaag weegt ze 35 kilo minder en blaakt ze van zelfvertrouwen, en niet enkel omdat ze wat gewicht verloor.

flb

Toen Kayla Martin vijf jaar geleden het vliegtuig nam tussen Auckland en Queensland had ze vast niet gedacht dat dat vliegtuigtripje haar leven drastisch zou veranderen. Toen ze plaats wou nemen en eventjes moest zoeken naar haar veiligheidsgordel, siste een stewardess haar toe dat ze misschien beter twee zitjes had geboekt. De Nieuw-Zeelandse kampte dan al enkele jaren met overgewicht en voelde zich sowieso al niet goed in haar vel. Die opmerking kwam dan ook hard aan.

"Ik zal dat gevoel van pure schaamte en verlegenheid nooit vergeten", zegt ze op Instagram bij twee foto's van de transformatie die ze sindsdien heeft ondergaan. "Ik hield toen zo weinig van mezelf dat ik me zo liet behandelen door die stewardess. Ik had het gevoel dat ik minder respect verdiende dan al die andere passagiers die wel mager waren." Dat vreselijke commentaar zorgde uiteindelijk wel voor een ommekeer. Kayla werd voor het eerst moeder enkele maanden erna en besloot een nieuwe weg in te slaan. Ze ging regelmatig sporten en bewuster eten.

Bladzijde omgeslagen

Finaal slaagde ze er in 35 kilo te verliezen en nog belangrijker, ze won ook haar zelfvertrouwen terug. "Ik wou dat mijn oude ik mij nu kon zien. De dag dat ik mezelf graag genoeg begon te zien om zorg voor mezelf te dragen en mijn lichaam correct te voeden, is de dag dat ik een bladzijde heb omgeslagen. Ik ben zowel mentaal als fysiek hard veranderd en ik ben zo trots. Het meisje rechts is heel wat gezonder, gelukkiger en heeft veel meer zelfvertrouwen. En nog het belangrijkst van al, ze houdt van zichzelf."

Tot slot heeft de nu 25-jarige mama van drie nog een boodschap in petto. "Vergeet nooit dat gelijk welke vorm, kleur of maatje je ook hebt, je evenveel waard bent als gelijk wie. Hou genoeg van jezelf om voor jezelf op te komen en doe dingen voor jezelf. Alles zal vervolgens in zijn plooi vallen. Ik ben daar het wandelende bewijs voor."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer