Schots parlementslid op de vingers getikt voor ‘jongleren’ in het ‘House of Commons’

De stijflippige Britse politieke bovenklasse heeft het gehad met Hannah Bardell. Het Schots parlementslid liet zich filmen terwijl ze aan het jongleren was in het politieke hart van het Verenigd Koninkrijk: het ‘House of Commons’. En dat hoort niet, vinden haar meer aan traditie gebonden collega’s.

gvdl

Bardell is een 35-jarige spring-in-het-veld die sinds 2105 voor de SNP (Scottish National Party, red) in het Britse parlement zetelt. Dat de Schotten iets minder respect hebben voor de tradities in London, liet ze nog maar eens blijken. In een groen voetbalshirt getooid liet het MP zich filmen terwijl ze op het befaamde middenplein van het ‘House of Commons’ probeerde de bal hoog te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Haar voetbalactiviteiten - er deden nog vier andere vrouwen mee - werden niet in dank afgenomen. Speaker John Bercow vindt dat ‘de historische kamer niet mag worden gebruikt voor dit soort activiteiten maar dat hij de excuses van de dames aanvaardt.

Bardell was met deze frats niet aan haar proefstuk toe. Eerder dit jaar nam ze al rappend de hele discussie rond de Brexit op de korrel, ze toont zich ook openlijk voorstander van de legalisatie van cannabisgebruik voor medische doeleinden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen