© HO

PVDA wil luis in pels zijn

Dat de Gelenaars de volgende weken op de affiches van PVDA slechts één gezicht aantreffen, is geen toeval. De partij wil lijsttrekker Greet Daems in de raad katapulteren, om er “de luis in de pels” te zijn.

ho

PVDA Geel kan in tegenstelling tot zes jaar geleden uitpakken met een volledige lijst van 33 kandidaten. “Het is een goede mix van jong en minder jong, mannen en vrouwen, met mensen met een beperking, een migratieachtergrond en een voet in het verenigingsleven. Dat we ook nogal wat vakbondsvertegenwoordigers tellen, bewijst dat we ons echt profileren als de partij van de kleine man”, zegt lijsttrekker Greet Daems (tweede van links op de foto). De partij legt wel grote realiteitszin aan de dag: ze mikt op (minstens) één zetel. “Mensen vragen ‘wat kun je nu met één zetel betekenen?’. Maar in het parlement hebben we ook maar twee vertegenwoordigers, maar die maken wel kabaal voor tien. Wij willen de luis in de pels van het stadsbestuur zijn, want nu mag er te veel zonder veel kritiek passeren. De slogan van onze campagne is niet voor niets ‘schud ze wakker’.”

Samen met de eerste tien namen is het programma online te vinden, rond zes hoofdthema’s zoals mobiliteit, ‘échte’ inspraak en armoedebestrijding.

www.geel.pvda.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER