Karel Geraerts blijft volgens Duitse media bij Schalke, Club Brugge kan voor volgend seizoen stilaan niet meer om Nicky Hayen heen

Karel Geraerts (42) heeft in Duitse media doen uitschijnen dat hij ook volgend seizoen de coach van Schalke 04 blijft. Bij Club stond hij hoog op de lijst, maar blauw-zwart kan stilaan niet meer om Nicky Hayen (43) heen.

Pieter-Jan Calcoen

“We zien elkaar weer op 24 juni”, sprak Karel Geraerts volgens Bild na de 2-0-nederlaag van Schalke 04 tegen Greuther Fürth. Dan begint de voorbereiding van de Duitse tweedeklasser op het nieuwe seizoen, wat doet vermoeden dat Geraerts hij gewoon aanblijft. Volgens onze informatie is die knoop echter nog niet doorgehakt. Geraerts heeft nog een contract voor één jaar, maar er is interesse uit binnen- en buitenland. Bovendien zijn de werkomstandigheden bij Schalke 04 – weinig geld, veel chaos – niet ideaal.

Geraerts leverde goed werk bij Schalke 04: hij wist de club te verzekeren van het behoud in de tweede Bundesliga – geen evidente opgave – en charmeerde met zijn rechtlijnige aanpak en attractieve visie. Net omwille van die kwaliteiten stond hij hoog op de verlanglijst van Club Brugge, waar hij vorige zomer ook al in beeld was. Club zag in Geraerts een potentiële nieuwe coach na de passage van Nicky Hayen ad interim.

Eén punt nodig

Niemand – intern noch extern – had toen evenwel rekening gehouden met het mirakel van Hayen. Hij loodste Club vanuit een verslagen positie naar de eerste plaats: blauw-zwart heeft zondag genoeg aan één punt tegen Cercle voor de negentiende landstitel. Hayen heeft dan ook veel punten gescoord bij het bestuur, de fans en de spelersgroep, wat maakt dat hij goede kaarten heeft om ook volgend seizoen de eindverantwoordelijke te zijn. De gesprekken vinden volgende week plaats.

Binnen Club zijn er veel believers die vinden dat Hayen een volwaardige kans verdient. Hij zorgde voor tactische duidelijkheid, maakte indruk met zijn wedstrijdmanagement en functioneert goed binnen de Club-structuur. Hayen zelf liet al verstaan graag T1 te blijven. Als hij de klus tegen Cercle kan afmaken, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat Club alsnog voor een andere coach zou kiezen.

In de entourage van Hayen valt te horen dat de Limburger op dit moment niet met de ‘wat als’-vraag bezig is. Het enige waar hij aan denkt, is de voorbereiding op Cercle. Pas nadien wil hij het hoofd breken over zijn persoonlijke toekomst.

© dpa/picture alliance via Getty I

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer