DE FOLDERVRETER: “In deze winkel vind je dé strafste actie van de week, lekkere champagne tegen de helft van de prijs en één plus één met zonnecrème”

© Nieuwsblad

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Veel te veel om door de bomen het bos nog te zien. Wat zijn de topzaakjes? En wat zijn de addertjes onder het gras? Ik zoek het wekelijks voor je uit. Deze week koop je “heel lekkere champagne” - de woorden van Alain Bloeykens - tegen de helft van de prijs, is er een één plus één gratis met zonnecrème én moet je voor de strafste actie naar Carrefour: één plus twee gratis bij handafwasmiddel van Dreft.

Chris Snick

Het lijkt wel Kerstmis in de folders: verschillende supermarkten hebben gourmet, bladerdeeghapjes en zelfs ook de ijstaart Viennetta in reclame staan. Wat voor de ketens blijkbaar de normaalste zaak van de wereld is met Pasen. “Sinds onze komst naar België promoten we al gourmet met Pasen”, aldus Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn. “Het past nu eenmaal goed bij samen feestvieren.” Hetzelfde verhaal bij Colruyt en Spar, waar de gourmet ook in reclame is. Maar de feestvibes bij de supermarkten zorgen er ook voor dat er zaakjes te doen zijn in het rayon van de champagne. Bij Colruyt en Albert Heijn zijn de kortingen nog bescheiden, ze gaan van een tien tot dertig procent. Voor dé champagnezaakjes moet je naar Carrefour en Delhaize. Bij die laatste is er een één plus één gratis op zowel de Vranken Premier Cru als de Vranken Brut Fondateur. Zo betaal je normaal 44,98 euro voor een van die flessen, maar bij aankoop van twee is dat maar 22,49 euro per stuk meer.

(Lees verder onder de foto)

Delhaize heeft een 1 plus 1 gratis bij deze twee flessen champagne van Vranken© red

Carrefour plaatst ook twee verschillende flessen in de folder met een één plus één gratis: Louis Daumont Cuvée Classique (2 voor 38,99 euro) en Orgueil de France Charles Lafitte (2 voor 49,99 euro). Voor die laatste fles belde ik ook even naar onze wijnspecialist Alain Bloeykens. “Heel lekker”, zegt die erover. “25 euro voor één fles is een mooie prijs. Bij Auchan Luxemburg vind ik die bijvoorbeeld terug voor 39,99 euro per fles.”

(Lees verder onder de foto)

Ook bij Carrefour koop je twee flessen champagne voor de prijs van één© red

Zonnecrème

Naast gezellig feestvieren rond het gourmetstel, denken ze bij Albert Heijn ook al aan de zomer. Er is namelijk een één plus één gratis op verschillende merken van zonnecrème: Nivea, Ambre Solaire, Biodermal, Vision en ook de Labello Sun lippenbalsem. Ideaal dus voor wie in de paasvakantie op skireis of naar de zon gaat, of al een voorraadje wil inslaan voor de zomer. Kruidvat heeft ook een actie met Nivea zonnecrème, maar daar krijg je slechts 50 procent korting op het tweede product.

(Lees verder onder de foto)

Wie in de paasvakantie naar de zon of de skipistes trekt, kan bij Albert Heijn goedkope zonnecrème kopen© red

Goedkoop afwassen

Voor de strafste actie van de week moet je naar Carrefour. Zij hebben een één plus twee gratis. Drie dus voor de prijs van één. Zo’n acties zijn eerder zeldzaam én dus altijd de moeite. Nu is het op handafwasmiddel van Dreft. Zo betaal je nog amper 5,35 euro voor drie flessen van 780 ml Quickwash Original. Dat komt neer op 2,29 euro per liter. Verschillende andere supermarkten hebben ook een actie met Dreft, maar geen enkele komt in de buurt van die prijs: Aldi (4,72 euro per liter), Albert Heijn (4,27 euro per liter), Kruidvat (3,83 euro per liter) en Delhaize (3,52 euro per liter). Colruyt gaat onder de prijs van Carrefour, daar betaal je 5,34 euro voor de drie flessen of één centje minder.

(Lees verder onder de foto)

Carrefour heeft de strafste actie van de week: 1 plus 2 gratis bij handafwasmiddel van Dreft© red

Nog folders lezen?

* Jumbo

* Lidl

* Okay

* Spar

* Action

* Auchan (Roncq)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen