© AP

Vriendje van Amerikaanse skivedette naar huis gestuurd na kritiek op teamgenoten

Skiër Mathieu Faivre, zondag zevende in de reuzenslalom, wordt door de Franse delegatie naar huis gestuurd nadat hij zich op de Winterspelen in Pyeongchang weinig subtiel had uitgelaten over de andere Franse skiërs.

“Mathieu heeft zich na de reuzenslalom op een manier uitgelaten die niet strookt met de geest van het team. Hij wordt niet geselecteerd voor het teamevent van zaterdag”, zei David Chastan, directeur van de Franse mannenploeg, over de vriend van de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, ster in het skiën bij de vrouwen.

Meer Winterspelen:

Na zijn zevende plaats in de reuzenslalom was Faivre niet te spreken over zijn resultaat. Na een vraag over de prestaties van de andere Fransen antwoordde hij weinig diplomatiek: “Als je eens wist wat ik denk over de groep. Ik ben hier voor mezelf, voor mijn wedstrijd.”

“Skiën is een individuele sport die in team wordt uitgeoefend”, verklaarde Faivre op Facebook. “Bij de start is alleen je individuele wedstrijd belangrijk. Toen me ongeveer tien minuten na de finish gevraagd werd naar mijn wedstrijd, was er alleen mijn gevoel van mislukking. Niet iedereen reageert op dezelfde manier daarop. Ik kom uit het zuiden en ben misschien wat opvliegend. Ik heb niet goed nagedacht over mijn woorden. Ik wou tegenover niemand respectloos zijn. Ik was er zeer fier op mijn land te mogen vertegenwoordigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer