© Joris Herregods

Sp.a-voorzitter Tom Meeuws stuurt interne mail: “Haal niet uit naar Groen”

Hoewel Groen de stekker uit Samen getrokken heeft, wil de Antwerpse sp.a niet belanden in een oorlog met zijn voormalige partner. Dat blijkt uit een interne mail van sp.a-voorzitter Tom Meeuws.

svw

Tom Meeuws geeft in een e-mail richtlijnen omtrent de communicatie over ex-Samen-partner Groen. Het interne bericht is verstuurd naar de leden van het partijbestuur en de mandatarissen. De voorzitter wil beletten dat er nog meer scheuren ontstaan in de verstandhouding met de groene partij. “Indien er berichten zouden verschijnen waarbij negatief wordt uitgehaald naar onze partij of de pers vervelende vragen stelt over Samen en het uiteenvallen van de progressieve lijst, vragen we jullie met aandrang om niet uit te halen naar Groen, hun mandatarissen of hun leden”, schrijft Meeuws letterlijk.

Lastercampagne

De voorzitter herhaalt ook dat het mislukken van Samen niet in de schoenen van Groen mag geschoven worden en dat dit ook zo moet worden gecommuniceerd. “Het is de aanhoudende lastercampagne van onze tegenstanders die de druk zo groot heeft gemaakt dat het voor onze partners onmogelijk werd om nog verder te gaan met Samen”, stelt de communicatierichtlijn. “Dat betreuren we ten stelligste, maar we hebben begrip voor de beslissing van Groen.”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) ontkent dat zijn partij achter de lekken zou zitten. “Ik vind het jammer dat sp.a een externe vijand zoekt”, zegt De Wever op VTM. “Het is alsof je geflitst wordt met de wagen en je gaat roepen op de flitspaal. Het gaat hier over feiten. Als er een ontslag wordt gegeven, is dat een teken dat er iets mis was. Maar dat is niet mijn probleem. Ik stel voor dat ze hun eigen problemen oplossen zonder een zondebok te zoeken.” Het uiteenvallen van Samen laat de burgemeester “warm, noch koud”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER