© AP

Yanina Wickmayer last nieuwe pauze in

Yanina Wickmayer (WTA-88) zal een tijdje niet meer tennissen. Dat kondigde ze zelf aan op Instagram. Wanneer ze terug in actie komt, is niet duidelijk. Ze wil wel nog een mooi laatste hoofdstuk schrijven.

jmu

Wickmayer kon dit jaar nog geen enkele wedstrijd winnen op de hoofdtabel van een WTA-toernooi. Een halve finale in het dubbelspel in Austin (WTA 250) is haar beste resultaat. Op Instagram geeft de 34-jarige Belgische tekst en uitleg.

“Zoals jullie weten is mijn lichaam dit jaar nog niet echt fit en gezond geweest. Ik heb er de afgelopen maanden alles aan gedaan om de pijn van mijn rug onder controle te houden en pijnvrij op de baan te kunnen staan, maar mijn lichaam laat dit jammer genoeg niet toe. De uitdagingen, zware trainingen en matchen winnen op karakter zijn altijd mijn motivatie geweest en de reden waarom ik zoveel hou van deze sport. Die persoon niet kunnen zijn op de baan doet pijn.”

Op eigen manier stoppen

“Om deze reden heb ik besloten om een stapje terug te zetten en mijn lichaam voldoende tijd te geven om te genezen en opnieuw sterk te worden zodat ik terug mezelf kan zijn op de baan. Mijn medisch team heeft mij sinds mijn driedubbele discushernia diagnose in 2011 altijd begeleid om die blessure onder controle te houden en ik vertrouw hen dus blindelings dat we hier sterker uitkomen. Ik ben als mama teruggekomen om dit tennis hoofdstuk op mijn manier te beëindigen. Jullie kunnen op mij en mijn doorzettingsvermogen rekenen dat ik er alles aan ga doen om nog een mooi laatste hoofdstuk te schrijven”, eindigt Wickmayer optimistisch.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer