© HBvL

Zo zag de vakantie van Kanaries Jordan Botaka en Kenny Steppe eruit

Marc Brys verzamelt woensdag zijn spelers voor het eerst weer op het veld na de medische en fysieke testen de voorbije dagen, zijn Kanaries hebben hun vier weken vakantie achter de kiezen. “De eerste twee weken bestonden uit platte rust. Nadien wachtte alweer een loopschema”, aldus Jordan Botaka en Kenny Steppe, die ons vertellen over hun buitenlandse trips.

Gunter SCHOOFS

Coach Marc Brys trouwde op 1 juni op Kreta. Daar werd hij verrast door een deel van zijn staf, maar ook door twee spelers. “Ik ben voor vier dagen alleen naar ginder getrokken om het feest bij te wonen”, aldus Jordan Botaka. “Als verrassing voor de coach. Boli kwam ook nog af, maar door interlandverplichtingen reisden we apart. Sowieso was het een enorm gezellige bedoening op Kreta. Iedereen genoot, de coach en zijn echtgenote uiteraard voorop.”

© HBvL

Naast vier dagen Kreta genoot Botaka ook nog van een trip naar Miami. “Ik was al eerder in de States geweest en Miami stond al langer op mijn bucket list. Ik trok naar ginder met een neef. Normaal gezien was het de bedoeling om met nog meer vrienden te gaan, maar uiteindelijk moet het voor iedereen precies uitkomen qua datum. In Miami legde ik alweer dagelijks trainingen af. Na de twee weken platte rust, hervatte ik met het loopschema dat we van de club meekregen, ook werkte ik zoals wel vaker met personal coaches, zodat mijn fysieke en medische testen eerder deze week heel netjes waren. Het werk heeft gerendeerd, ik voel me tiptop voor de eerste veldtraining.”

Kenny Steppe reisde met Genkie Casper De Norre dan weer kort naar Ibiza. “Elk jaar reis ik wel een keer met één of meerdere vrienden. Nu was het wat zoeken naar de juiste planning, omdat Casper ook nog met die verplichtingen bij de nationale beloften zat”, aldus Kenny Steppe. “Zwaar gefeest hebben we zeker niet, ook al zaten we op Ibiza. We hebben wel een auto gehuurd en flink rondgetoerd.”

Na Ibiza pakte Steppe opnieuw een vlucht naar Spaans grondgebied, bestemming Alicante. “De ouders van mijn beste makker bezitten ginder een groot complex, daar trok ik voor twee weken met het gezin naar toe. De vrienden waren ook van de partij. Samen genieten op een andere plek, met garantie op mooi weer, is altijd top.”

(Lees verder onder de foto)

© HBvL

“De eerste twee weken van de vakantie heb ik het gehouden bij wat zwemmen en padel spelen. Nadien volgde het loopschema van onze physical coach dat ik netjes heb afgewerkt”, besluit Steppe. “Ons verlof vloog voorbij, maar ik heb er wel ontzettend van genoten. Nu zijn we weer klaar voor het echte werk.”

Spelers STVV leggen medische tests af

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer