Kennissen van Belgisch gezin dat sterft bij familiedrama in Zwitserland reageren geschokt: “Ze zagen er erg gelukkig uit”

Bij het familiedrama in het Zwitserse Apples is een Belgisch koppel en hun 13-jarige zoontje Ryan om het leven gekomen. De vader van het gezin zou depressief zijn geweest, maar kennissen van het gezin reageren geschokt. “Ze zagen er erg gelukkig uit. Het waren heel vriendelijke mensen.”

In het Zwitserse dorp Apples, vlak bij het meer van Genève, heeft zich een familiedrama afgespeeld. Daarbij zijn drie Belgen om het leven gekomen. Mogelijk zouden ze enkele dagen geleden al overleden zijn. Het gaat om Michaël en Agnes, een koppel uit Wallonië dat al enkele jaren in Zwitserland woont. Bij het drama kwam ook hun 13-jarige zoon Ryan om het leven.

De hulpdiensten van het Zwitserse kanton

Vaud ontvingen maandagavond omstreeks kwart voor tien een noodoproep van een buurman. “Hij maakte zich zorgen omdat hij al enkele dagen geen beweging had gezien in het huis naast het zijne”, zegt politiewoordvoerder Cédric Pittet. De politie kwam snel ter plaatse en doorzocht het huis, en trof daarbij het lichaam van een man, vrouw en de 13-jarige jongen aan. De politie gaat uit van een familiedrama. “Op dit moment in het onderzoek is er geen sprake van vuurwapens”, aldus de politie. Een onderzoeksrechter kwam ter plaatse om het onderzoek naar de exacte omstandigheden in goede banen te leiden. Het is nog niet bekend hoe het gezin precies om het leven is gekomen.

“Niets zien aankomen”

Het drama zou mogelijk al dateren van enkele dagen geleden, maar raakte maandagavond omstreeks 22 uur pas bekend. “Plots stond het hier vol met politie in de straat”, getuigt een overbuurman. “Wijzelf zijn ook ondervraagd over het gezin in kwestie. Maar wij hadden niets zien aankomen. Het gaat om heel vriendelijke mensen, die er gelukkig uit zagen. Ze zeiden ’s morgens en ’s avonds altijd heel vriendelijk goeiendag. Maar tegelijk leidden ze ook een heel discreet leven.”

Volgens het Zwitserse blad Blick pakte het gezinnetje graag uit met foto’s van hun verre reizen. In het Timanfaya- nationale park op de Canarische Eilanden, op het strand in San Francisco, aan het zwembad op Tenerife of op skireis in de bergen. Ook hadden ze een groot en mooi huis met twee Porsches voor de deur.