KV Mechelen moest die aankoopoptie vóór 30 april lichten, maar zal dat niet doen. De club bekijkt toch nog andere mogelijkheden om Bassette ook in het seizoen 2024-2025 in de Mechelse geel-rode kleuren te laten voetballen.© Isosport

KV Mechelen licht optie op Bassette niet, maar niet uitgesloten dat jonge aanvaller ook volgend seizoen Achter De Kazerne speelt

Het aangekondigde vertrek van Besnik Hasi (52) heeft voor duidelijkheid gezorgd bij KV Mechelen. De sportieve cel kan nu op zoek een nieuwe trainer én werk maken van enkele transferdossiers. Dat van Norman Bassette (19), de gehuurde spits waarop Malinwa een aankoopoptie heeft, bijvoorbeeld.

Thomas Franken

LEES OOK. Hoe moet het verder met KV Mechelen na het vertrek van Hasi? “Hopelijk toont de club de juiste ambitie”

In september trok KV Mechelen de tot dan vrijwel onbekende Bassette naar de Jupiler Pro League. De jonge Belg genoot zijn opleiding bij de Franse tweedeklasser Caen, maar kreeg de kans om in België op het hoogste niveau door te breken. De spits werd, als extra concurrent voor Lauberbach, gehuurd met aankoopoptie.

KV Mechelen moest die aankoopoptie vóór 30 april lichten, maar zal dat niet doen. De 19-jarige Waal bewees dit seizoen nochtans zijn waarde voor Malinwa, zeker voor zijn meniscusblessure in januari. In 22 wedstrijden over alle competities heen leverde Bassette vijf doelpunten en een assist af. Door zijn goede prestaties bleef hij ook jeugdinternational. Samengevat: Bassette is gelukkig in Mechelen, KV is tevreden met Bassette. De club bekijkt dus toch nog andere mogelijkheden om de spits ook in het seizoen 2024-2025 in de Mechelse geel-rode kleuren te laten voetballen.

De simpele reden waarom KV Mechelen de aankoopoptie niet licht, is omdat die 5 miljoen euro bedraagt en dat is voor een club als KV veel geld. De club wil alsnog een poging doen om tot een definitieve deal te komen met Caen door middel van een (lager) transferbod. Het feit dat Bassette van januari tot maart in de lappenmand lag, kan ervoor zorgen dat de Fransen water bij de wijn willen doen. KV Mechelen staat ook open voor een nieuwe huurtransfer, maar dat ziet Caen allicht niet zitten. De Noord-Franse moederclub van Bassette, die daar nog tot 2026 onder contract ligt, wil hem namelijk deze zomer te gelde maken. Dat heeft te maken met het feit dat Oaktree, het Amerikaanse investeringsfonds dat tot nog toe mede-eigenaar is maar na dit seizoen uit de club stapt, geld wil zien.

Wat met de andere spitsen?

Of er voor Islam Slimani, de Algerijnse spits die in januari een contract voor een half jaar tekende, een verlengd verblijf Achter De Kazerne is weggelegd, moet nog bekeken worden. De ex-Anderlechtspeler keerde in de winter graag terug naar België na een Braziliaans avontuur, maar wordt in juni 36. Een aanvaller met ervaring kunnen ze bij Mechelen wel gebruiken, maar een akkoord vinden over een nieuw contract is nog een ander paar mouwen.

Of er voor Islam Slimani, de Algerijnse spits die in januari een contract voor een half jaar tekende, een verlengd verblijf Achter De Kazerne is weggelegd, moet nog bekeken worden.© Isosport

Zo lijkt Lion Lauberbach voorlopig de enige zekerheid in de Mechelse voorhoede voor volgend seizoen. Ook Julien Ngoy, dit seizoen verhuurd aan het Turkse Kasimpasa, keert in de zomer terug naar Mechelen. De Turken hadden een aankoopoptie, maar in Mechelen achten ze de kans klein dat die wordt gelicht. De Brusselaar begon als basisspeler aan het seizoen, maar verdween mede door blessures naar de bank. Met een doelpunt en een assist in 22 wedstrijden zijn de statistieken niet om over naar huis te schrijven. Of Ngoy in de plannen van de nieuwe Malinwa-trainer past, moet ook nog blijken.

MEER OVER KV Mechelen