Bij Lyra-Lierse zijn ze naar eigen zeggen klaar voor de eindronde.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

VOETBAL 2DE AFDELING VV B:

Doelman Mats Sterkens en Lyra-Lierse kijken uit naar eindronde: “We zijn klaar voor de nacompetitie”

Lyra-Lierse sloot zondag de reguliere competitie af met een 1-1-gelijkspel tegen Wezel Sport. Veel meer dan over de overbodige slotpartij werd er over de eindrondeloting gepraat op Doelvelden. Maandag weten de Pallieters aan wie ze komend weekend worden gekoppeld.

Kurt Guldentops

Dat het belang van de slotwedstrijd niet bijster groot was, mocht blijken uit de samenstelling van de basiself. Zo gaf Lyra-Lierse zijn draaischijf Seppe Kil rust met het oog op de eindronde. Scherpschutter Jordy Peffer gaf wel present om in een rechtstreeks duel met Wezel-spits Mart Van De Gevel uit te maken wie topschutter zou worden. Geen van beide sluipschutters kwam tot scoren, zodat Jordy Peffer met de trofee aan de haal gaat.

“Dat vonden we belangrijk, maar het was toch vooral een partij met het oog op de eindronde”, geeft doelman Mats Sterkens aan, die zelf een tiende clean sheet nastreefde. “We wilden die nacompetitie in de beste omstandigheden kunnen aanvangen en dat is ons wel gelukt, ook al konden we voor de vierde competitiematch op rij niet winnen. Het gevoel zit goed en we zijn er klaar voor.”

Wie maandag uit de trommel komt, maakt Mats Sterkens niet echt veel uit. Al heeft hij een lichte hoop op Sporting Hasselt. “Omdat het ook een club is die leeft en het een wedstrijd wordt die door heel veel fans gevolgd zal worden. Bovendien klopten we hen anderhalve maand geleden nog met 3-0, maar in feite maakt het allemaal niet zo veel uit. Ook niet of we op het eigen Doelvelden of thuis spelen. We krijgen buitenshuis zoveel fans mee in ons zog dat het altijd als een thuismatch zal aanvoelen.” (kugu)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen