Heidegalm tijdens de repetities voor Loenhout Live!© rr

“Noem het gerust The Night of the Proms van Loenhout”: harmonie De Heidegalm schept sfeer met tweede editie van Loenhout LIVE!

Wuustwezel -

Tijdens Loenhout LIVE! op zaterdag 27 april begeleidt harmonie De Heidegalm zangers, zangeressen, koor en dansers. Het orkest brengt hits in verschillende muziekgenres. En dat allemaal in de mooie infrastructuur van familie Aernouts op de Jonkerweg 17 in Wuustwezel.

Neel Vermeiren

Loenhout Live! is dit jaar een samenwerking van Harmonie De Heidegalm met verschillende zangers en zangeressen, het popkoor Accent en de dansgroep van de Knappe Durvers Wuustwezel. Zaterdag 27 april treden onder anderen Ino, Wezz, Musa, Mo’reen, Tara, Nicole, popkoor Accent en de dansgroep KD innovation crew op. Ook muzikante Jasmine van de harmonie zingt mee.

“Een zestal jaar geleden waagden we ons voor het eerst aan een groots concert, noem het gerust The Night of the Proms van Loenhout”, vertellen de bestuursleden. “Dat evenement vond plaats bij De Loenhoutse Bierhalle. Het was een succes en er werd nog lang over nagekaart, zowel binnen de harmonie als daarbuiten. Maar corona strooide roet in het eten voor een tweede editie. Bij onze muzikanten bleef echter een Loenhout LIVE waakvlammetje branden. Het kon toch niet anders dan dat we nog een keer zoiets groots zouden organiseren. Er vormde zich een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij namen de organisatie van deze editie voor hun rekening. Met grote zorgvuldigheid, professionaliteit en hoge ambities wordt Loenhout LIVE 2024 waargemaakt.” Iedereen binnen De Heidegalm steekt de handen uit de mouwen voor een onvergetelijke tweede editie.

De repetities zijn erg intens.© rr

Koen Van Hove is al meer dan tien jaar de dirigent van De Heidegalm. Hij zal ervoor zorgen dat er geen enkele valse noot klinkt op Loenhout LIVE! En wie Koen kent, weet dat hij ook houdt van een hoog showgehalte. De Knappe Durvers zullen voor een extra pigment zorgen met hun dansers.

Essense en Loenhoutse toets

Ook koor Accent uit Essen neemt deel. Het is een enthousiaste groep van zo’n veertig mannen en vrouwen. “Wij brengen popmuziek van vroeger en nu in een verfrissend koorjasje”, vertelt het koor. Yaime Medina Guerra, artiestennaam MUSA, is een Cubaanse zangeres die momenteel in Vietnam woont. In Ho Chi Min heeft ze haar eigen muziekstudio, waar ze zowel zang- als pianoles geeft. Dat ze een schitterend palmares heeft en bakken podiumervaring is een feit. Ze is bekend van tal van Latin-festivals.

Nicole Adriaenssens zorgt voor een extra Loenhoutse noot. Ze woonde van 1994 tot 2008 in Loenhout en zong in haar eerst band, een band van Loenhoutse bodem genaamd Promil. Na wat omzwervingen via de Soundmixshow als Anouk, waar ze de finale haalde in 1999, zangeres bij Faith, 15 jaar bij ThreeWay Attraction, maar ook bij Fascination en de discoband Smooth Flavour, schuimt ze nu de podia af met De Ambissadeurs.

Intense repetities

De repetities zijn veelvuldiger, intenser en langer dan de muzikanten gewend zijn, maar schitteren op zaterdag 27 april wordt voor hen het orgelpunt van maandenlang hard werken. Het bestuur wil ook alle helpende handen achter de schermen en alle medewerkers op het evenement bedanken. “Zonder vrijwilligers zou dit alles nooit werkelijkheid kunnen worden. De organisatie van zo’n evenement is ook financieel een grote uitdaging. En hiervoor danken we oprecht alle sponsors. Zonder hun financiële bijdrage was er van deze editie geen sprake geweest.”

Tickets via https://loenhout-live.eventsquare.store/nl

De affiche van Loenhout Live!© de Heidegalm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners