Ierse Songfestival-favoriet over finaleplaats voor Israël: “Ik heb gehuild, samen met mijn team”

De Ierse Eurosongfestivaldeelnemer Bambie Thug heeft naar eigen zeggen “gehuild” toen ze te horen kregen dat Israël zich geplaatst had voor de finale van de liedjeswedstrijd. Nu blijkt ook dat de Ierse deelnemer de laatste repetitie voor de finale heeft gemist door een zogenaamde “dringende situatie”.

jvh
Bron: NewsTalk

“Ik heb gehuild, samen met mijn team”, aldus Bambie Thug op de vraag wat ze deden toen duidelijk werd dat Israël zich geplaatst had voor de finale zaterdag. Ze riepen kijkers meteen ook op om te stemmen voor deelnemers die zich voor de Palestijnse zaak hebben uitgesproken.

“Je moet zelfs niet kijken: stem gewoon voor mensen die de zaak steunen. Ik denk dat we in de gevarenzone zitten, ik vrees dat we veel stemmen gaan mislopen omdat mensen Eurosong dit jaar boycotten. En dan stijgt de kans dat iemand anders wint.”

LEES OOK. Ondanks protest is Israël nu zelfs favoriet, en dat heeft het voor een groot deel te danken aan de overheid

Op de vraag waarom Bambie Thug het Eurovisiesongfestival – dat niet inging op de vraag om Israël dit jaar uit te sluiten – dan zelf niet boycot, klonk het dat ze “dat zouden doen als we niet zouden deelnemen, maar nu willen we pro-Palestijnse artiesten vertegenwoordigen”.

Want: “zonder pro-Palestijnse deelnemers is er minder competitie voor de andere zijde, en is er minder solidariteit”. De groep wilde naar verluidt ook gezichtsverf met het opschrift ‘Staakt-het-vuren’ dragen, maar dat werd verboden door de organisatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch blijkt er nu een situatie te zijn ontstaan waardoor Bambie Thug de laatste repetitie voor de grote finale heeft gemist. De Ierse deelnemer meldt op Instagram dat “er een situatie was terwijl we stonden te wachten voor de vlaggenparade waarvan ik vond dat ze dringend bekend moest worden door de EBU”, klinkt het. “De EBU heeft deze situatie serieus genomen, en we zijn sindsdien in discussie over welke actie ondernomen moet worden. Dat betekent dat ik de repetitie gemist heb, en dat spijt me voor de fans die waren gekomen om me te zien. Ik hoop jullie vanavond te zien.”

© Instagram @BambieThug

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER