Direct naar artikelinhoud
Dansen

Populaire plakkers, zelfs in slowluwe tijden

Als we dj Gianni Verhaeghe, alias dj Vergi, mogen geloven is Céline Dion nog steeds niet uitgekweeld op trouwfeestenBeeld AP

Als er dan toch geplakt moet worden op de dansvloer, dan liefst op deze nummers. Een kleine rondvraag bij (trouw-)dj's leert dat deze trage songs zelfs in slowluwe tijden opvallend overeind blijven.

Du- Peter Maffay

Door de lezers van de Krant van West-Vlaanderen tot überslow verkozen en volgens dj's blijft de Duitse oerklassieker van Peter Maffay ook na 48 jaar nog steeds populair op huwelijken en jubilees.

Thinking Out Loud - Ed Sheeran

Geen artiest werd het afgelopen jaar zo vaak beluisterd op Spotify als Ed Sheeran. Op huwelijken doen de romantische ballads van de Britse singer-songwriter het haast even goed als zijn Shape of You. Ook Perfect leidt geregeld tot close geschuifel. Wie peentjes zweet bij de gedachte aan dansen met een ander, kan misschien nog wat inspiratie opdoen in de clip van Thinking Out Loud.

My Heart Will Go On - Céline Dion

Als we dj Gianni Verhaeghe, alias dj Vergi, mogen geloven is Céline Dion nog steeds niet uitgekweeld op trouwfeesten. De song die menig hart wist te beroeren ten tijde vanTitanic, lokt blijkbaar ook nog steeds koppels naar de dansvloer. Wat de ene klef noemt, vindt de ander blijkbaar een klassieker. Horen ook in dit gamma thuis: (Everything I Do) I Do It For You van Bryan Adams, I Will Always Love You van Whitney Houston, Angels van Robbie Williams en alles van Joe Cocker.

Ti Amo -  Umberto Tozzi

Wellicht nog populair als trage liefdesdans omdat de titel voor zich spreekt. Een andere reden kunnen we niet meteen bedenken.

All Of Me - John Legend

Aan moderne ballads geen gebrek. "Ook Dua Lipa heeft songs die als slow kunnen dienen, maar jongeren herkennen ze niet als dusdanig", zegt dj Vergi. Maar deze All Of Me van John Legend was, zeker een aantal jaar geleden, wel populair volgens trouw-dj's.

Lees ook: De jeugd 'schuurt' liever dan te slowen