Met de komst van HBO Max verliest Streamz een deel van haar aanbod.
Foto: AP

Streamingdienst HBO Max komt in juli naar België, Streamz verliest deel van aanbod

Warner Bros. Discovery lanceert op 1 juli de streamingdienst HBO Max in België. Op het platform zullen series en films van productiehuis HBO, programma’s van Discovery en alle sportuitzendingen van Eurosport te zien zijn. Met de komst verliest Streamz een deel van het HBO-aanbod.

Alle liveuitzendingen van de Olympische Zomerspelen in Parijs zullen ook op HBO Max gestreamd kunnen worden.

HBO Max geeft de eerste klanten al vanaf 11 juni toegang tot het platform. Tijdens deze periode zullen bepaalde titels enkel beschikbaar zijn in het Engels en het Frans.

De volledige HBO Max-ervaring, met alle inhoud in het Nederlands en Frans, zal vanaf 1 juli beschikbaar zijn. De eerste 14 dagen van het abonnement zijn kosteloos, daarna wordt automatisch verlengd.

De prijzen voor een abonnement variëren tussen de 5,99 euro en 13,99 euro.

De lancering van HBO Max in België werd eerder al aangekondigd. In andere landen heet de streamingdienst kortweg Max, maar door lokale marktomstandigheden kiest Warner Bros. Discovery ervoor om in Nederland en België de merknaam HBO Max te gebruiken.

Wat betekent dit voor Streamz?

In Vlaanderen is de content van HBO vandaag al exclusief te zien op Streamz, de samenwerking tussen DPG Media en Telenet. Denk onder meer aan internationale topseries zoals 'Game of Thrones' en 'Euphoria'. Met de komst van HBO Max naar België verliest Streamz een deel van die HBO-reeksen.

Recente HBO-reeksen die het afgelopen jaar zijn uitgekomen op Streamz zullen nog voor een periode van 6 tot 12 maanden te zien zijn. Zo blijft de serie 'The Regime' nog tot 3 maart 2025 in het aanbod, 'True Detective: Night Country' blijft nog tot 14 juli 2024 in het aanbod.

Dit geldt ook voor series die nog uitkomen tussen vandaag en 30 juni 2024, net voor de lancering van HBO Max. Fans van 'House of the Dragon' zullen het tweede seizoen dus nog volledig kunnen kijken op Streamz, live met de release in de VS. De serie blijft dan tot 12 maanden beschikbaar, daarna verdwijnt ze uit het aanbod van Streamz.

HBO reeksen die voor juli 2023 gereleaset werden, zullen vanaf 1 juli 2024 niet meer te zien zijn op Streamz.

"HBO is niet de enige internationale partner waarvan we series aankopen. We maken ons dus geen zorgen over het verlies van HBO-content op ons platform, ook financieel niet", zegt Streamz. "We blijven verder inzetten op ons internationale aanbod en werken we samen met onder andere Paramount, Sony, Universal, Lionsgate, Amazon Prime en andere internationale topspelers.”

Meest gelezen