Ze stond als onafhankelijke op lijst Samen: wat gaat Jinnih Beels nu doen?

© Dirk Kerstens

De echtscheiding van Samen betekent ineens ook dat Jinnih Beels partij moet kiezen. Zij prijkte als onafhankelijke op de tweede plaats van de Samen-lijst, tussen Wouter Van Besien en Tom Meeuws. Maar hoe haar toekomst eruitziet, daar is ze nog niet uit.

agy

Ze wil “even alles op een rijtje zetten”, communiceren laat ze over aan Van Besien en Meeuws. Die zouden haar beiden maar wat graag op de lijst hebben. SP.A speelt zelfs met het idee om haar het lijsttrekkerschap toe te vertrouwen. Dat Meeuws “niet noodzakelijk die rol op zich zal nemen”, laat de deur voor haar open. Maar ook bij Groen is de ex-commissaris welkom. “Ik heb veel respect voor haar”, zegt Van Besien. “Ik ben er zeker van dat ze de juiste keuze zal maken.”

Terugkeren naar het Mechelse politiekorps blijft ook een optie. Maar daar zal ze wellicht niet door iedereen even hartelijk worden verwelkomd. Veertig van haar ex-collega’s kwamen maandag hoogstpersoonlijk de agent steunen die voor de rechter stond omdat hij een racistische foto van Beels had verspreid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen